Keresés
Close this search box.

Ünnepeltek az ország legsportosabb települései

blank

Átadták a „Magyarország Legsportosabb Települése” díjakat. A budapesti eseményen elhangzott, hogy több mint 900 ezren sportoltak a Kihívás Napján.

Az ország legnagyobb szabadidősportos eseményén a legkisebb falvaktól kezdve, a nagyobb városokig, a megyeszékhelyektől a fővárosig tömegek vettek részt. A díjátadón beszédet mondott többek között Kozmann György, sportért felelős helyettes államtitkár is.

Idén Hernádszentandrás, Nagynyárád, Nyírtura, Nyíradony, Makó, Kazincbarcika és Újpest bizonyultak a legsportosabbaknak. 2016-ban is nevezhettek tanintézmények. Az iskolák versenyében a Mérk-Vállaj Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola és az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola volt a három legsportosabb intézmény. Sportoltak a tűzoltóparancsnokságok, valamint a sportszerkesztőségek is. Utóbbi kategóriában tarolt a Nemzeti Sport Online. Az NSO két csapattal is indult a „szerkesztőségek kihívásán”. Egyik csapatuk 2015 után idén is megnyerte a versenyt, a másik pedig harmadik lett. 2016-ban ezüstérmes lett a Sportime Magazin csapata.

2016-ban a rendezvény fő támogatója a Coca-Cola Testébresztő programja volt. A benevezettek lélekszáma több mint 1,5 millió fő, a ténylegesen sportolók száma 920.3376 fő volt. Tavaly több mint 70 millió percet, 2016-ban 71.098.995 percet sportoltak Magyarországon a május 25-i Kihívás Napján.

„Magyarország legsportosabb települése” kategória győztesei:

I. kategória Hernádszentandrás

II. kategória Nagynyárád

III. kategória Nyírtura

IV. kategória Nyíradony

V. kategória Makó

VI. kategória Kazincbarcika

VII. kategória Újpest, Budapest IV. kerület

Az iskolák versenyében a legaktívabb tanintézmények:

1. Mérk-Vállaj Német Nemzetiségi Általános Iskola Vállaji Tagintézménye (Vállaj)
2. Móri Radnóti Miklós Általános Iskola Csákberényi Tagiskola (Csákberény)
3. Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézménye (Penészlek)

Sportszerkesztőségek versenye
1. Nemzeti Sport Online I
2. Sportime Magazin
3. Nemzeti Sport Online II

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top