Keresés
Close this search box.

Gender Racing Team – Global NRG Kupa Hungaroring

Bajnokavató melyen a technika ördögét is legyőzték!

Bajnokavató melyen a technika ördögét is legyőzték!

Az elmúlt hétvégén rendezték az MNASZ Hankook – Duna Autó – Autós Gyorsasági OB utolsó versenyhétvégéjét a Hungaroringen ahol a versenyzőknek és csapatoknak három bajnoki versenyfutamot kellett teljesíteni.
A Gender Racing a Formula Renault Kupasorozatban bajnokesélyesként érkezett Rónai Tamás révén, aki az idén a gokart után először ült formula autóba versenyzői pályafutása során. A fiatal versenyző az idén gyakorlatilag uralta a Formula Renault Kupa mezőnyét és többször a formula autós kategória abszolút értékelésében is megvillantotta oroszlánkörmeit egy-két dobogós helyezéssel! A bajnoki cím sorsa már az első versenynapon eldőlt végérvényesen mikor Rónai álhatott a kategória első futama után a dobogó legmagasabb fokára. Vasárnap sajnos az első futamot technikai hiba miatt fel kellett adnia, valamint a második futamra is csak a boxutcából tudott elrajtolni, de szenzációs meneteléssel végül a formula autós kategória abszolút értékelésének a harmadik helyéig menetelt és a Formula Renault Kupában győzelemmel ünnepelhette az előző nap megszerzett bajnoki címet!
Eszenyi László számára sajnos nem igazán jól zárult a 2014-es szezon. Akadt beállítási hiányosság, technikai hiba és megpördülés is a jó eredményekre nem túl kedvező hatású dolgok között, de azért ami kiemelten fontos, hogy a pályafutása során több mint másfélszáz formaautós bajnoki futamot teljesítő „veterán” végül az ezüstérmes helyen zárhatta a 2014-es szezont a Formula Renault Kupában és még mindig sikerrel fel tudja venni a harcot a feltörekvő fiatalokkal!
A gokartozás után az idén a szintén először formula autóba ülő Balogh Zoltán az idén háromszor állhatott a dobogóra a Formula Renault kupában az idei év során. Tanulóévét az utolsó versenyhétvége utolsó bajnoki futamán egy nagyszerű harmadik hellyel koronázta meg és már most elkezdte tervezgetni a jövő évet, ahol szeretne még többször és még feljebb lépni a dobogón a futamok után.
A Gender Racing tulajdonosa és csapatfőnöke ismét elégedett lehet, hiszen idén is a csapathoz került a Formula Renault Kupa bajnoki címe. A csapat egyik alapfilozófiájához méltón Rónai Tamás személyében ismét egy egészen kivételes fiatal tehetséget fedeztek fel a hazai és nemzetközi autósport számára, aki a most megszerzett első után reméljük, még sok-sok nagyszerű bajnoki címmel öregbíti majd a több mint száz éves magyar autósport hírnevét a világban pályafutása során!
– Bonc Elek –
www.sportime.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top