Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Renault Sport Formula One Team)

A BP vette át a Castrol helyét a Renault-nál

Fotó: Facebook (Renault Sport Formula One Team)

A Renault bejelentette, hogy a 2017-es szezon során a BP/Castrol lesz a csapat üzemanyag partnere.

A globális kenőanyag márka, a BP/Castrol fog gondoskodni a francia márka üzem– és kenőanyag-ellátásáról, ez pedig azt is jelenti, hogy a Total kiszállt a Renault F1-es csapata mögül.

„A motorsportban igen jelentős hagyományokkal rendelkező BP/Castrol visszatérése egy remek hír, s új lehetőségeket nyit meg a Forma-1-es csapat számára” – nyilatkozta a megállapodással kapcsolatban a Renault Sport elnöke, Jérôme Stoll, aki hangsúlyozta: nagyon büszkék és motiváltak, hogy egy ilyen kaliberű szakmai támogatót sikerült megnyerniük.

A francia alakulat ügyvezető-igazgatója, Cyril Abiteboul úgy véli, hogy az idén életbe lépő szabályváltozások még inkább megkívánják majd a minőségi anyagok használatát, amely a versenypályákon nyújtott teljesítményre is jelentős mértékben hatással lesz.

„A csapat és a BP/Castrol nagyon izgatott a Formula 1-es kihívásokat illetően, és biztosak vagyunk abban, hogy segíteni fognak nekünk a kitűzött céljaink elérésében” – áll a közleményben.

A Renault motorokkal rendelkező Red Bull is váltott, hiszen a 2017-es szezontól már az ExxonMobil olajcég lesz az osztrák istálló együttműködő partnere.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top