Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Romain Grosjean)

„A saját szárnyaimmal akartam repülni”

Fotó: Facebook (Romain Grosjean)

Romain Grosjean az ESPN-nek adott interjújában beszélt arról, miért döntött úgy, hogy a nagy múltú Renault Sport helyett egy újonc csapattal vág neki a következő F1-es szezonjának.

Aligha volt olyan a Forma-1-et kedvelők körében, akiben nem vetődtek fel kérdések Grosjean Haas-hoz való szerződtetésével kapcsolatban. Kívülállóként sokak számára logikusnak tűnt volna az a lépés, hogy Romain megragadja a lehetőséget és társul a legendás francia csapathoz – azonban a 29 éves sportoló nem várt tovább, lépett…

„Tavaly Monacóban a szoba már le volt foglalva, tulajdonképpen már minden készen állt arra, hogy bejelentsük a Renault visszatérését. Ez akkor nem történt meg, ezután június végére, majd a Magyar Nagydíjra tolták ki a bejelentést. Egyértelmű volt, hogy a hungaroringi versenyhétvégén csak a csütörtöki napon történhetett volna ez meg, mivel utána egyből következett a nyári szünet. Majd ebből az Olasz Nagydíj pénteki napja lett, és ez így ment tovább…

Ha a bejelentés májusban megtörtént volna, akkor maradtam volna, hiszen semmilyen kapcsolatban nem álltam a Haas-al, de amikor ‘felfedeztem’ a projektet és az elképzeléseket, akkor éreztem, hogy ilyen lehetőség csak egyszer adódik az életben. Egy teljesen új csapatban lehetek, ráadásul egy amerikaiban, amely tudtam, hogy egy erős csomaggal fog rendelkezni – a felfüggesztést, a motort, a sebességváltót is a Ferrari szállítja nekünk.

Az emberek szépen dolgoztak az autókon, a csapat nem rohant a fizetős pilóták után és nem a szponzorszerzés az elsődleges, mert Gene először azt akarja látni, hogy az autók mikre képesek a pályán. Megkaptuk a támogatást, hogy itt legyünk, és itt vagyunk! Minden egyes alkalommal, amikor a pályán vagyok, jól és boldognak érzem magam. Hatalmas élmény.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top