Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (McLaren)

Alonso: ha nyerünk, maradok

Fotó: Facebook (McLaren)

Fernando Alonso egyre komolyabb nyomást helyez a McLaren-Hondára: a spanyol sürgeti az alakulatot, hogy minél előbb produkáljanak valami fejlődést, ugyanis, elmondása szerint, ha sikerül futamgyőzelmet szereznie szeptemberig – amikor is a jövőjéről dönt majd – akkor 2018-ban is marad a wokingi istállónál.

A Honda feltett szándéka volt még 2015-ben, amikor visszatértek a királykategóriába, hogy egy versenyképes autót „dobnak” össze a McLarennel – azonban nem sikerült eredményre váltani a reményeket, sőt, eddig a McLaren-Honda az egyetlen csapat idén, amelyik még nem szerzett pontot.

Még a hét elején a McLaren vezére, Zak Brown elismerte, hogy komoly aggodalmakkal tölti el a csapatot a Honda teljesítménye, s úgy érzik, hogy a japán gyártó már elvesztette a fonalat.

Alonso – aki kihagyta a Monacói Nagydíjat azért, hogy a legendás Indy 500-on állhasson rajthoz – komoly nyomás alá helyeződött a sajtó által, hiszen a kanadai paddock-ban a jövőjével kapcsolatban faggatták. A kétszeres világbajnok meg is ragadta az alkalmat és egy olyan célt tűzött ki a McLaren elé, ami gyakorlatilag jelenleg elérhetetlen számukra. „Nyernünk kell” – válaszolta Alonso, aki utolsó szezonját tölti a három éves szerződésében, akinek azt a kérdést tették fel, hogy mit kell tennie a McLarennek ahhoz, hogy megtartsák őt.

„Ha nyerünk szeptemberig, amíg meghozom a döntésem, akkor maradok.”

Amikor egyértelműen rákérdeztek arra, hogy akkor ez most azt jelenti-e, hogy biztosan otthagyja a McLarent, akkor a spanyol klasszis így felelt: „Nem lehetsz száz százalékig biztos egy olyan döntést illetően júniusban, ami a következő évedet érinti, és még igazán el sem kezdtél gondolkodni rajta.”

„Mindannyian nyerni akarunk, és visszatérve Zak megjegyzésére a Hondáról – nos, valószínűleg egy ilyen mondatra számítasz tőle.”

„Nyerni szeretne és célja, hogy a McLaren jó pozícióban legyen a bajnokságban. Három év után még mindig nem értük el a célokat, így bizonyos dolgokat meg kell változtatni csapaton belül.”

„Velem is ugyanez a helyzet, nyerni akarok.”

„Azért csatlakoztam ehhez a projekthez, mert bajnok akarok lenni, azonban jelenleg nem vagyunk ebben a helyzetben – és ha azt látod, hogy a dolgok nem változnak, hogy nem vagy versenyképes, akkor talán úgy döntesz, hogy projektet váltasz. Ezzel kapcsolatban most csak ennyit tudok mondani.”

„Addig, amíg szeptemberben, vagy októberben, vagy ki tudja mikor, nem ülünk le, addig nem tudok semmit sem száz százalékosra mondani.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top