Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (McLaren)

Alonso továbbra is optimista

Fotó: Facebook (McLaren)

A McLaren-Honda versenyzője, Fernando Alonso hisz abban, hogy csapata a szezon további felében fejlődést fog mutatni.

A kétszeres világbajnok és csapattársa, Jenson Button az Olasz Nagydíj időmérőjén már a Q2-ben búcsúztak. Alonsót a futam során több hiba is akadályozta a jobb eredmény elérésben, például az első kiállásánál nem működött a lámpája, így a spanyol versenyző csak akkor tudta meg, hogy végeztek a kerékcseréjével, amikor az egyik szerelője elkezdett neki hevesen integetni, ezzel pedig értékes másodperceket vesztettek el.

Azonban a futam végén a 14. helyen haladó Alonso megfutotta friss abroncsokon a verseny leggyorsabb körét, nem kis meglepetést okozva ki ezzel. „Ez nem volt egy tökéletes futam – hibákat követtünk el, beleértve azt az esetet is, amikor a kiállásnál nem gyulladt ki a zöld lámpa. Akkor időt is veszítettünk, ami valószínűleg hatással volt az etapunkra is.

Nem volt meg a kellő gyorsaságunk a pontszerzésre, és a 11. vagy a 14. helyen végezni nem oszt, nem szoroz, azonban volt a hétvégének egy pozitív pillanata, amikor megfutottam a leggyorsabb kört.

Új abroncsokat tettünk fel a futam utolsó két körére, így amikor kimentem, kihoztam a maximumot: nem volt sok jelentősége, csak a statisztika szempontjából jó, és alapvetően nem a pontokért harcoltunk.”

A Forma-1 mezőnye elhagyja az öreg kontinenst, s a legközelebbi futamra Szingapúrban kerül sor, majd ezután Malajziában, Japánban, az Egyesült Államokban, Mexikóban, Brazíliában és végül Abu-Dhabiban folynak majd a küzdelmek. „Mindvégig tudtuk, hogy nem leszünk versenyképesek Monzában, de úgy gondolom, hogy hamarosan eljön a mi időnk, és a soron következő pályák jobban is fekszenek az autónknak” -nyilatkozta bizakodóan Alonso.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top