Keresés
Close this search box.
Fotó: Sam Bloxham/GP3 Series Media

„Azért vagyok itt, hogy tanuljak”

Fotó: Sam Bloxham/GP3 Series Media

A Haas fiatal fejlesztőpilótája, Santino Ferrucci elmondta, hogy idén az elsődleges célja az, hogy a lehető legtöbbet tudjon meg a Forma-1-ről.

Márciusban jelentette be az amerikai istálló, hogy leszerződtette harmadik számú pilótájának a 17 éves tinédzsert. Ferrucci az F1-es karrierje mellett a GP3-ban is versenyez a DAMS színeiben.

Amikor a GPUpdate újságírója megkérdezte, hogy mekkora szerepe van a csapatban, akkor szerényen csak annyit válaszolt, hogy „nem túl sok, azért vagyok itt, hogy tanuljak”.

„Günther Steiner elég sokat foglalkozik velem és támogat mindenben, ügyel arra, hogy ha majd lehetőséget kapok az autó vezetésére akkor pontosan tisztában legyek azzal, hogy mit kell csinálni.

Már most nagyon sok tapasztalattal lettem gazdagabb, és élvezem az itt töltött időt. Jó dolog belelátni a folyamatokba és megtapasztalni, hogy ez mennyire más, mint a GP3.”

Ferrucci a Spanyol Nagydíjon debütált a GP3-ban, ahol azonban lemaradt a pontszerzésről. „A GP3-as bajnokságot tekintve bizakodóak vagyunk, a top négy-ötben szeretnénk majd végezni.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top