Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (McLaren)

„Csak reménykedem abban, hogy ezúttal egy sima versenyhétvégénk lesz”

Fotó: Facebook (McLaren)

Fernando Alonso szerint a McLaren-Honda még mindig a megbízhatóságra helyez nagyobb hangsúlyt, mint a teljesítményre.

A McLaren az idei szezonban mindössze két futamot tudott befejezni, a motorpartnere, a Honda pedig továbbra is küzd azon, hogy megbízható és versenyképes motort adjon a wokingi istállónak.

Míg a legtöbb csapat nagyobb frissítésekkel készül a hétvégén sorra kerülő Spanyol Nagydíjra, addig a hazai kedvenc, Alonso úgy fogalmazott, hogy csapaton belül továbbra is a megbízhatóságra fektetik a legnagyobb hangsúlyt. „Miután ilyen nehéz versenyhétvégéket tudhatunk a hátunk mögött, így nem igazán tudom, hogy mit is várjunk ezen a hétvégén” – nyilatkozta Alonso. „Várunk különböző új alkatrészeket, amiket majd minden versenyre viszünk magunkkal, azonban nem igazán tudunk a teljesítményre koncentrálni, hiszen még nem sikerült megoldanunk a megbízhatósági problémákat – még mindig erre fókuszálunk.”

„Tudom, hogy a csapat rendkívül keményen dolgozik azon, hogy a problémáink mélyére ásson, és csak reménykedem abban, hogy ezúttal egy sima versenyhétvégénk lesz, kevés problémával.”

A McLaren csapatfőnöke, Eric Boullier azzal számol, hogy egy újabb nehéz hétvége elé néznek, bár kétségkívül motiválóan hat számukra az, hogy Oroszországban Stoffel Vandoorne be tudta fejezni a futamot. „Nem számítunk hatalmas változásokra ezen a versenyen” – nyilatkozta a francia szakember. „De az egy kis jutalom volt számunkra, hogy Stoffel be tudta fejezni a versenyt Szocsiban.”

„Reméljük, ez egy jel arra, hogy a jövőben pozitívabban alakulnak a csapat dolgai.”

„A csapatok többségéhez hasonlóan majd mi is megragadjuk a lehetőséget arra, hogy kipróbáljunk néhány új elemet majd az autón” – mondta Boullier, aki hozzátette: reméli, hogy tudnak javítani az autóik megbízhatóságán.

A McLaren a Sauber mellett az egyetlen olyan csapat, amely még nem szerzett pontot az idei szezonban.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top