Keresés
Close this search box.
Fotó: Mercedes AMG F1 / Wolfgang Wilhelm

Elhalasztották a Kínai Nagydíjat

Fotó: Mercedes AMG F1 / Wolfgang Wilhelm

Hetek óta sejteni lehetett azt, amiről egy pár órával ezelőtt adott ki hivatalos közleményt a Formula-1 sajtóosztálya: elhalasztják az eredetileg április 19-re tervezett Kínai Nagydíjat. Azzal kapcsolatban jelenleg nincs semmiféle hivatalos információ, hogy idén egyáltalán megtartják-e majd.

A hivatalos közlemény szerint a kínai szervezők és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) közösen döntött arról, hogy a kínai gócpontú koronavírus járvány miatt nem tartják meg az áprilisban esedékes Kínai Nagydíjat. A közleményben hangsúlyozzák, hogy a mezőny szeretne majd minél előbb visszatérni Kínába, azonban az egészségügyi kockázatoktól jelenleg nem tudnak eltekinteni. (A legfrissebb jelentések szerint jelenleg 40.000 fertőzött van, a halálesetek száma pedig meghaladja az 1100-at.)

Arról jelenleg nincs hivatalos információ, hogy idén megtartják-e egyáltalán a Kínai Nagydíjat, azonban erre nem sok esély van. Az idei versenynaptár már így is zsúfolt, ráadásul logisztikailag is extra kihívást jelentene a csapatok számára.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top