Keresés
Close this search box.

Ferrari vagy McLaren?

Merész pletykák keringenek Fernando Alonso körül.

 Merész pletykák keringenek Fernando Alonso körül.

A Szingapúri Nagydíj hétvégéjén felröppentek olyan pletykák, miszerint a 2015-től Honda motorokkal versenyző McLaren vissza szeretné szerezni egykori pilótáját, a spanyol Fernando Alonsot.

Alonso egy évig erősítette a wokingi gárdát 2007-ben, amikor Lewis Hamilton oldalán versenyzett. A megszállott Forma-1 rajongók tisztában vannak azzal, hogy a briteknél nagyon szigorú szabályok uralkodnak, főleg ami a külsőt illeti. Amikor a hispán világbajnok a McLarenhez került lenyíratta dús, göndör haját és mindig frissen borotváltan jelent meg. Onnan lehetett tudni, hogy konfliktusokba ütközött Ron Dennis és Alonso, amikor a versenyző Monacoban először jelent meg a McLaren színeiben borostával. Akkor indult lefelé a lejtőn Alonso és a csapat kapcsolata, majd utána jött a kémbotrány ami már végképp aláásta a jó kapcsolat lehetőségét. A problémák hátterében az ifjú, akkor még „elsőéves” Lewis Hamilton állt. A spanyol klasszis nem tudta elviselni, hogy nem ő az elsőszámú pilóta és újonc csapattársa felveszi vele a kesztyűt és meg is veri az időmérőkön vagy éppen a versenyeken. Úgy látszik, hogy ez a történet kezd a múlt homályában elveszni és a brit csapat vezetősége megint komolyan gondolkodik azon, hogy Alonsot leszerződtessék. De az éremnek két oldala van.

Fernando Alonsonak 2016-ig van élő szerződése a Ferrarival. Amikor 2009-ben aláírt Maranellóba, akkor úgy nyilatkozott, hogy a tifosi gárdától szeretne majd nyugdíjba vonulni és gyerekkori álma, hogy a legendás piros versenyautó színeiben szállhasson küzdelembe a világbajnoki címért. A spanyol szurkolók is támogatják terveiben a kedvencüket, olyannyira, hogy a helyi sajtóban olyan cikkek is megjelentek, hogy Alonso 2020-ig is elkötelezheti magát a legendás olasz csapatnál. Míg Alonso a McLarennel kapcsolatos pletykákat cáfolta, addig a szerződéshosszabbításáról szóló hírekről úgy nyilatkozott, hogy dolgoznak már a szerződéshosszabbításon és továbbra is azon a véleményen van, hogy a Ferraritól szeretne majd visszavonulni.

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top