Keresés
Close this search box.

Kiüthetik Massát a Lotusnál

Mégsem annyira biztos a 32 éves versenyző helyzete?

 Mégsem annyira biztos a 32 éves versenyző helyzete?

Tegnap arról beszámoltunk, hogy Bernie Ecclestone a támogatásáról biztosította a Ferraritól az idény végén távozó Felipe Massát. A száguldó cirkusz feje szerint nem kell aggódnia a brazil versenyzőnek, mert szponzori támogatottsága és tapasztalata miatt biztos akad neki hely 2014-ben is. A versenyző menedzsere, Nicolas Todt is nyugodtságáról adott tanúbizonyságot, amikor úgy nyilatkozott, hogy több istálló van náluk számba véve és a legesélyesebb és legpotenciálisabb jelöltnek a Lotust tartják. Nos, úgy látszik, hogy fel kell kötni a gatyájukat, ugyanis komoly ellenfélre akadtak a honfitárs Felipe Nasr személyében.

Ahogy ismeretes, Ecclestone szerint mindenképpen kell egy brazil versenyző az F1 mezőnyébe, ugyanis a Dél-amerikai országból komoly támogatókkal rendelkeznek. Többen is szóba hozták a jelenleg a GP2-ben versenyző, 21 éves Nasr-t, azonban a Forma-1 ura úgy nyilatkozott, hogy az ifjú tehetséget egyelőre még csak pénteki pilótának tudja elképezlni. A probléma Massáéknak ott kezdődik, hogy a fiatal titán 15 millió dolláros támogatással jelentkezett a Lotusnál, ami körülbelül megegyezik Massa szponzori hátterével.

A Lotus komoly anyagi gondokkal küzd és a francia Romain Grosjean mellé mindenképpen egy fizetős pilótát szeretnének ültetni. A pályázók már megvannak a pilótaülésre, már csak a csapatvezetés dolga eldönteni, hogy egy tapasztalt versenyzőt vagy egy fiatal, lelkes pilótát kívánnak a csapat színeibe öltöztetni.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top