Fotó: Facebook (MERCEDES AMG PETRONAS)

“Fogalmam sincs, hány ponttal vezetek”

Fotó: Facebook (MERCEDES AMG PETRONAS)

Nico Rosberg elmondta, hogy nem gondol arra, hogy a vb-pontversenyben akár hamarosan meg is előzhetik, miután a Monacói Nagydíjat követően az előnye 43 pontról 24-re csökkent.

Rosberg négy versenyt követően magabiztosan vezette a bajnoki tabellát, hiszen négyből négy futamon diadalmaskodott, azonban Monacóban Mercedeses csapattársa, Lewis Hamilton gondoskodott arról, hogy megszorongassa a németet: a brit címvédő megnyerte a futamot, míg Rosberg a hetedik helyen ért célba.

Rosberg elmondta, hogy átkozott egy helyzet volt, s már a verseny elején felismerte, hogy nem lesz képes megnyerni a futamot, azonban nem akarta a lehetőségtől csapattársát megfosztani, ezért döntött úgy, hogy inkább elengedi Hamiltont. “A végső győzelem számít a csapatnak. Bebizonyosodott, hogy helyesen cselekedtem, hiszen Lewis megnyerte a futamot, és ezzel a csapat is győzelmet aratott.

Nem gondolok most a bajnokságra. Ugyanakkor csalódott vagyok, mert szerettem volna nyerni Monacóban, hiszen végtére is a hazai futamom, illetve ez a szezon legizgalmasabb versenye – a győzelemtől pedig mérföldekre voltam…

A pontok? Kérdezd csak meg, hogy mennyivel vezetek jelenleg! Fogalmam sincs, mert nem foglalkozok vele.”

Rosberg szerződése ez év végén jár le a Mercedesszel és már több pletyka is szárnyra kapott, miszerint a német szeretne másik csapathoz szerződni. Vajon ebből mi igaz? “Nem ezek a dolgok járnak a fejemben versenyhétvége előtt, vagy közvetlenül utána. Azonban csak azt tudom ismételni, amit már korábban is mondtam: boldog vagyok a Mercedesnél, valamint a csapat is elégedett velem, így biztos vagyok benne, hogy egy pár évig még náluk fogok versenyezni.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top