Fotó: Facebook (Romain Grosjean)

Grosjean hatalmas potenciált lát a Haas-ban

Fotó: Facebook (Romain Grosjean)

Romain Grosjean úgy véli, hogy a Haas VF-17-es modelljében hatalmas potenciál van, annak ellenére, hogy az amerikai csapat egyik autója sem fejezte be a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

Grosjean a szombati időmérőn a hatodik helyre kvalifikálta magát, s annak ellenére, hogy a futamot a leintés előtt fel kellett adnia – mivel szivárgott a víz az autójában, aminek pontos okát még vizsgálják – úgy véli, hogy a Haas idei csomagja nagyon erős. „Hirtelen rengeteg erőt vesztettem, ekkor szóltam a srácoknak, s a következő már az volt, hogy lelassítottam az autómmal. Ez elég kiábrándító, viszont az autó ott volt a hatodik helyen az időmérőn.”

„A rajt nem volt éppen ideális, e téren fejlődnünk kell. Viszont éreztem, hogy gyorsabb voltam a Williamsnél, szóval óriási potenciál van az autóban.”

„Azt hiszem, a legfontosabb számunkra a lendület és a következetesség, amely nem volt meg nálunk az elmúlt évben, amikor is ötödik lettem Bahreinben és 19. Kínában.”

„Szeretnék ebben fejlődni, és nagyobb összhangot szeretnék idén a teljesítmény tekintetében. Ha ezeknek eleget teszünk, akkor számos olyan versenyünk lehet, ahonnan jó pontokat hozhatunk haza; van egy jó autónk, szóval bármi is legyen, mi mindent megteszünk, hogy a céljainkat elérjük.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top