Keresés
Close this search box.

Grosjean már jól van

Egy éve jár pszichológushoz a francia pilóta.

 Egy éve jár pszichológushoz a francia pilóta.

Tavaly nem alakult minden úgy, ahogy azt Romain Grosjean szerette volna. Úgy tűnt, hogy a sok munka, amit az autóversenyzői pályafutásába beleölt, nem fog megtérülni és a napjai meg vannak számlálva a Forma-1-ben. Természetesen mindenki mást megviselne az, ha évekig álmodozna valamiről, a fél életét feladná a céljai eléréséért és amikor már ott van a lehetőség a bizonyításra akkor nem tudna úgy teljesíteni, mint ahogy arra számított – 2012-ben pont így érzett a francia pilóta. Ám vett egy mély lélegzetet és felkeresett egy pszichológust, hogy segítsen neki a lelki problémái megoldásában. Olyannyira bevált a kezelés, hogy Grosjean a mai napig jár a szakemberhez. „Furán hangozhat, de szeretek pszichológushoz járni. Úgy érzem, jobb ember lettem ezáltal mind a hétköznapokban, mind pedig az F1-es paddockban.”

Kétségtelen, hogy sokkal jobb a 27 éves versenyző helyzete, mint tavaly ilyenkor, hiszen egyértelműen ő lett az enstone-i istálló első számú pilótája. „Természetesen nem érzem magam rosszul, amikor megelőzök egy Red Bullt. De ugyanazok a szabályok vonatkoznank ránk, mint rájuk. Kétségtelen, hogy fenomenális munkát végeznek.”

Hivatalosan még nincs megerősítve, hogy Grosjean jövőre is a Lotusnál fogja falni a kilométereket, de egyértelmű, hogy maradni fog a francia pilóta Eric Boullier szárnyai alatt. „Mindig is tudtuk, hogy Romain gyors, nagyon gyors, volt, amikor már túl gyors volt. De a dolgok mára megváltoztak. Azóta apa lett és sokkal több felelősségtudattal rendelkezik, ami a pályán is egyértelműen megmutatkozik. Ő egy nagyon jó pilóta, benne van a top 3 vagy 4 versenyzőben, ha a jelenlegi rajtrácsot nézzük. Jövőre pedig jönnek az új szabályok, amik egyben új lehetőségeket is jelentenek. Úgy gondolom, hogy Kimi távozása a csapattól és a boldog családi élete nagyban hozzájárult ahhoz, hogy nőjjön az önértékelése Romain-nak. Talán ezek kellettek neki ahhoz, hogy valóban meg tudja mutatni, hogy mire is képes.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top