Keresés
Close this search box.

Pereznek tervei vannak

A 23 éves mexikói csak akkor kér a McLaren segítségéből, ha versenyképes istállóhoz tudják bejuttatni.

 A 23 éves mexikói csak akkor kér a McLaren segítségéből, ha versenyképes istállóhoz tudják bejuttatni.

Még mindig nincs helye a frissen lapátra tett Sergio Pereznek. A Dél-amerikaival rendesen kibabrált Martin Whitmarsh, amikor a szezonzáró nagydíj előtt egy pár héttel jelentette be, hogy nem tartanak tovább igényt a 23 éves mexikói pilóta szolgálataira, helyette inkább a saját nevelésű Kevin Magnussent, a World Series by Renault 3.5-ös kategóriájának idei bajnokát ültetnék be Jenson Button mellé.

Perez több nyilatkozatában is hangsúlyozta, hogy nem érti csapata döntését, hiszen elmondása szerint egész évben pozitív visszajelzéseket kapott az istállón belül mindenkitől és szerinte szó sem volt év közben arról, hogy a szezon végén meneszteni fogják. A brit gárda csapatfőnöke, Whitmarsh azonban nem hagyja magára a bajban Perezt, ugyanis segít neki csapatot találni a 2014-es évre, ám ez közel sem lesz olyan egyszerű, mint amilyennek először gondolhatta, ugyanis a mexikói elmondta, hogy csak is olyan istállóhoz hajlandó leszerződni, ahol a győzelmekért tud küzdeni, sereghajtó csapatokról pedig még csak hallani sem akar!

„Igen, igaz, hogy Martin segít nekem csapatot találni a következő szezonra, de az is igaz, hogy már nehéz lesz nekem olyan ülést találni, ami megfelelne nekem és ami arra motiválna, hogy továbbra is az F1-ben maradjak. Nem tudom, hogy a Caterham-el vagy a Marussiaval tárgyalt-e már Martin, de az ő ajánlatukat elutasítanám, ha arra kerülne sor. Továbbá sok csapat érdeklődik irántam és szeretnék egy olyan istállóhoz kerülni, ahol megalapozhatnám a karrierem. Még nem gondolkodtam arról, hogy esetleg másik szériában versenyezzek jövőre, de ez is lehetséges. Mindenesetre a következő pár nap döntő fontosságú lesz majd a jövőm szempontjából.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top