Keresés
Close this search box.
Fotó: Haas F1 Team

Günther Steiner komoly változásokat eszközölne a versenynaptárban

Fotó: Haas F1 Team

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner úgy véli, hogy módosításokra szorul a Formula 1-es versenynaptár vagy a versenyhétvégék szerkezete – a szakember szerint ugyanis enyhíteni kellene a csapatok terheit az elkövetkezendő években.

Az idei versenynaptár 21 futamot foglalt magába, az Abu Dhabi Nagydíj pedig szám szerint a kilencedik lesz az elmúlt 14 hétben – ezen idő alatt a csapatok megjárták Ázsiát, Amerikát, a Közép-Keletet és természetesen Európát, ahol az istállók főhadiszállásai is találhatóak.

A jövő évi, ideiglenes F1-es versenynaptár is 21 futamot tartalmaz – Steiner szerint pedig a vezetőségnek igenis számolnia kell a csapatok növekvő aggodalmával. „Mindenki fáradt, ki van égve – ezt láthatod a szezon végén. Az emberek egyszerűen ki vannak merülve, rengeteget vannak úton – de mit tudnánk tenni?

Ha 21 futammal számolunk, akkor a versenyhétvégéket kellene rövidebbé tennünk, vagy a logisztikát és az utaztatást kellene okosabban megoldanunk.”

A Forma-1-es versenynaptár egy igencsak sarkalatos kérdés, főleg annak fényében, hogy a sportág új tulajdonosai, a Liberty Media szeretne több helyszínt látni a naptárban.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top