Keresés
Close this search box.
Fotó: Groupe Renault

Hivatalos: Fernando Alonso visszatér!

Fotó: Groupe Renault

Egész kereken húsz hónappal ezelőtt intett búcsút Fernando Alonso az F1-nek. Húsz hónappal ezelőtt nem tudtuk, hogy ez a döntés ideiglenes, vagy végleges. Az idei év elején úgy tűnt, hogy végleg bezárul előtte a királykategória kapuja, azonban miután Vettelt szélnek eresztette a Ferrari és helyére leigazolta Carlos Sainzt, úgy nyíltak meg a kapuk a kétszeres világbajnok előtt is. A találgatások hetek óta keringtek, azonban ma hivatalosan is bejelentette a Renault, hogy 2021-ben Alonso lesz Esteban Ocon csapattársa. Habár arra a csapat nem tért ki, hogy meddig szól a szerződés, de sajtóhírek szerint a spanyol klasszis 2022-ig biztosan marad a csapatnál.

„Fernando Alonso szerződtetése igazolja a Groupe Renault azon tervét, hogy továbbra is elkötelezettek vagyunk az F1 mellett és készen állunk arra, hogy visszatérjünk a mezőny élére” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán a csapatfőnök, Cyril Abiteboul, aki hozzátette: Alonso jelenléte nem csak a sportban fog számukra hatalmas előnyt jelenteni, hanem márka szempontból is, mivel a spanyol versenyző – aki mindkét világbajnoki címét a francia gárdával szerezte – neve szinte egybeforrt már a csapatéval.

„A közte, a csapat és a szurkolók közötti kötelék miatt szinte természetes volt, hogy rá esik a választásunk” – folytatta a francia szakember. „Tapasztalata és elszántsága lehetővé teszi mindannyiunk számára, hogy kihozzuk magunkból a maximumot.”

„A Renault a családom, a legszebb Forma-1-es emlékeim ide kötnek a két világbajnoki címemnek köszönhetően, viszont most már inkább a jövőbe tekintek” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Fernando Alonso. „Nagy büszkeséggel és érzelmekkel telve térek vissza ahhoz a csapathoz, amely a karrierem elején lehetőséget adott nekem, és amelyik biztosítja számomra a visszatérést a legmagasabb kategóriába.
Vannak ambícióim és céljaim, amik egyeznek a csapatéval. A téli fejlesztések hitelességet adnak a 2022-es szezon célkitűzéseinek, ennek érdekében pedig minden versenyzési tapasztalatomat megosztom mindenkivel, a mérnököktől kezdve egészen a szerelőkig és a csapattársamig.”

Alonso a csapattal a két világbajnoki címen túl háromszor szerezte meg a világbajnoki tabellán a második helyet. Karrierje során eddig 32 győzelmet aratott, és összesen 97 alkalommal álhatott dobogóra. Eddig 311-szer volt ott a rajtrácson, rajta kívül csak Rubens Barrichello (322) és Kimi Räikkönen (313) indult több futamon.

„Remek hír, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso visszatér a Formula-1 rajtrácsára a Renault-val” – nyilatkozta Chase Carey, az F1 vezérigazgatója. „Ő egy hihetetlen tehetség, és már alig várjuk, hogy 2021-ben viszontláthassuk a rajtrácson.

 

Fernando Alonso (ENG)

“Renault is my family, my fondest memories in Formula One with my two World Championship titles, but I’m now looking ahead. It’s a great source of pride and with an immense emotion I’m returning to the team that gave me my chance at the start of my career and which now gives me the opportunity to return to the highest level. I have principles and ambitions in line with the team’s project. Their progress this winter gives credibility to the objectives for the 2022 season and I will share all my racing experience with everyone from the engineers to the mechanics and my team-mates. The team wants and has the means to get back on the podium, as do I.” – Fernando Alonso #RSspirit (version francaise publiée separement)

Közzétette: Renault F1 Team – 2020. július 8., szerda

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top