Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (McLaren)

„Jobb versenyző vagyok, mint 10 évvel ezelőtt”

Fotó: Facebook (McLaren)

A McLaren-Honda versenyzője, Fernando Alonso fantasztikusnak írta le a 2017-es szezon első felét, annak ellenére, hogy a csapatnak még mindig rengeteg problémával kell megküzdenie. A spanyol az interjúban azonban azt is kiemelte, hogy szerinte most sokkal jobb versenyző, mint akkor, amikor a világbajnoki címeit nyerte.

Habár Alonso és a McLaren még a szezon elején abban reménykedett, hogy idén van opció az előrelépésre, azonban a tények és a problémák megint közbeszóltak: a teljesítmény és a megbízhatóság továbbra is messze van a tökéletestől, igaz, a legutóbbi frissítések némi előrelépést is eredményeztek.

A McLaren jelenleg csak a Saubert előzi meg a konstruktőrök világbajnokságában, Alonso pedig a 15. helyet foglalja el a pilóták pontversenyében, miután Azerbajdzsánban és Magyarországon is sikerült számára a pontszerzés.

Meglepő, hogy a nehézségek ellenére Alonso elégedett a teljesítményével, köszönhetően Indy 500-as szereplésének és a saját, Spanyolországban lévő gokartpályája sikerének köszönhetően.

„Csapatként nem lehetünk elégedettek az eddigi szezonbéli szereplésünkkel” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok. „Tavaly be tudtunk kerülni a Q3-ba és ott a kilencedik vagy a tizedik helyen tudtunk lenni; ez volt az átlagos teljesítményünk, azonban idén több nehézségünk van. Azonban személyes oldalon, nekem eddig nagyon jó évem van.”

„A 2017-es autók fekszenek a vezetési stílusomnak, sokkal versenyképesebbnek érzem magam, mint az elmúlt évek során bármikor, és a pályán kívül is úgy érzem, hogy sínen van az életem.”

„Részt vettem az Indy 500-on, ami számomra egy rendkívüli élmény volt, a saját gokartpályám pedig remekül megy, szóval ilyen szempontból nagyszerű az eddigi szezonom.”

Alonso – aki éppen 36. születésnapját ünnepelte a Magyar Nagydíj hétvégéjén – elmondta: ahogy „öregszik”, úgy kell átalakítania az edzési metódusait is, majd hozzátette, hogy úgy érzi veszteségeit az élete más területén tudja ellensúlyozni.

„Fizikailag nem segít semmit… Fegyelmezettebben kell kezelned a dolgaidat, és precízebben kell elvégezni a gyakorlatokat” – nyilatkozta a spanyol klasszis a korával kapcsolatban. „A regenerálódás is több ideig tart, éppen ezért például nem focizhatok vagy teniszezhetek szerdán vagy csütörtökön, mert különben még vasárnap is fájdalmaim lesznek. Meg kellett tanulnom, hogyan készüljek fel a versenyekre és így tovább… Mentálisan viszont felkészültebb vagyok, hiszen több a tapasztalatom. Tudom, hogyan kezeljem a rajtot, hogyan készítsem fel az abroncsokat a kvalifikációra, hogyan bánjak a gumikkal a felvezető körben, és hogyan igazodjak a kiállásokhoz, szóval jobb versenyző vagyok.”

„Ezeket a dolgokat összevetve úgy vélem, hogy jobb versenyző vagyok, mint 10 évvel ezelőtt.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top