Keresés
Close this search box.
Fotó: Red Bull Content Pool

Körönként fél másodperc lehet a siker kulcsa

Fotó: Red Bull Content Pool

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, hogy a csapatnak körönként legalább fél másodpercet kell „találnia” ahhoz, hogy felzárkózzanak a legnagyobb riválisok, név szerint a Ferrari és a Mercedes mögé.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj kvalifikációján a két Red Bull-os pilóta közül Max Verstappen volt a gyorsabb, ugyanis az ötödik rajtkockát sikerült megszereznie, azonban így is 1.3 másodperccel volt lemaradva Lewis Hamilton pole-idejétől. A futamon végül sikerült megtartania a pozícióját, hiszen ötödikként intette le a kockás zászló és 28 másodperccel maradt le a futamgyőztes Sebastian Vetteltől.

Horner elismerte, hogy a Red Bull „mindössze” a harmadik legjobb csomaggal rendelkezik a mezőnyben, s a hiányosságok egyaránt megfigyelhetőek az RB13 alvázánál és a Renault erőforrásainál is, azonban a csapatfőnök úgy véli, hogy van esélyük idén a felzárkózásra. „Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy a Mercedestől annyira távol lennénk” – nyilatkozta a GPUpdate.net újságírójának Horner arra kérdésre, hogy nem csalódott-e az első futamot követően. „Rajta vagyunk, úgy gondolom, hogy elég valahol egy fél másodpercet találnunk.”

„A Ferrari lenyűgözően teljesített, talán jelenleg az ő autójuk a leggyorsabb, magunkat pedig a harmadik helyre sorolnám. Max keményen nyomta egész futam alatt, hogy harcolhasson Räikkönennel, azonban Hamiltonhoz és Vettelhez nem volt meg a kellő sebességünk.”

Horner hozzátette: a Red Bull stábja továbbra is úgy véli, hogy jó irányba haladtak az idei fejlesztéseket illetően. „A szezon egy nagyon korai szakaszában vagyunk még, a szabályok is éretlenek” – utalt a brit szakember az idei szabályváltozásokra. „Más koncepciót választottunk az autót illetően, és úgy gondolom, hogy ebben hatalmas fejlesztési potenciál van.”

A Renault úgy tervezi, hogy a motorok legfrissebb fejlesztéseit a Spanyol vagy a Kanadai Nagydíjon mutatják majd be.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top