Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Nascar Whelen Euro Series)

Kvyat a túraautózás felé veheti az irányt

Fotó: Facebook (Nascar Whelen Euro Series)

Habár nagyon úgy tűnik, hogy Daniil Kvyat Forma-1-es karrierjének vége, azonban a 23 éves orosz nem adja fel, más kategóriákban is igyekszik kipróbálni magát. A legújabb hír az orosz jövőjével kapcsolatban az, hogy autóba pattant a NASCAR Whelen Euro Series e heti, esedékes tesztjén.

Kvyat 2014-ben mutatkozhatott be a királykategóriában a Toro Rosso színeiben, majd 2015-ben már az anyacsapatnál, a Red Bullnál folytatta pályafutását miután Sebastian Vettel mondhatni meglepetésszerűen csatlakozott a Ferrarihoz. Azonban nem élvezhette sokáig a Red Bull által nyújtott kiváltságokat, mivel 2016-ban át kellett adnia a helyét a másik fiatal, feltörekvő tehetségnek, Max Verstappennek, s így vissza kellett térnie korábbi csapatához, a Toro Rossóhoz. Habár a bejelentés után az orosz kínosan ügyelt arra, hogy ne látszódjon rajta a csalódottság és a keserűség, azonban az eset nagy törést okozott benne, ami az eredményein is meglátszódott, hiszen összesen csak nyolc pontot tudott összekapirgálni régi-új csapata színeiben.

Idén, Szingapúr után Dietrich Mateschitzék is elvesztették a türelmüket, így a csapatból kipaterolták (habár akkor még úgy fogalmaztak, hogy „nem engedik el” az orosz kezét), de az Amerikai Nagydíjon még újra rajthoz állhatott és a bizalmat egy tizedik hellyel és az ezzel járó egy ponttal hálálta meg.

Habár miután kidobták a Red Bull programjából, azonban nem vesztek el rögtön a reményei az F1-es folytatást illetően, hiszen sokáig az a hír járta, hogy a 2018-as szezonban a Williamst erősítheti, azonban ezek a pletykák egyre valószínűtlenebbnek tűnnek.

Kvyat közösségi médiás csatornái sem frissültek azóta, mióta maga mögött hagyta a királykategóriát, azt azonban tudni lehet, hogy ezen a héten Olaszországban vesz részt egy NASCAR Euro Series teszten. A neve a hivatalos nevezési listán is szerepel – jelenleg annyit lehet tudni, hogy az Autodromo Di Franciacort-on hétfőn, illetve kedden gurult pályára.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top