Keresés
Close this search box.

Manor helyett marad a GP2 Jordan Kingnek

blank

Jordan King a 2017-es szezonra azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megszerzi az egyik ülést a Manornál, azonban sajnos erre már nem volt lehetősége.

King a Manor fejlesztőpilótájaként tevékenykedett tavaly, illetve az Egyesült Államokban és Abu-Dzabiban a szabadedzések alatt is pályára gurulhatott. A tervek szerint a csapat egy teljesen új pilótafelállással vágott volna neki a 2017-es szezonnak, mivel Esteban Ocon és Pascal Wehrlein is otthagyta a csapatot, így mindkét pilótaülés szabad lett volna – azonban a pénzügyi problémák közbeszóltak.

Ebből adódóan a 22 éves versenyző idén még nem léphet fel a királykategóriába, marad idén is a GP2-ben, azonban csapatot váltott, hiszen idén már nem a Racing Engineering, hanem az MP Motorsport színeiben bizonyíthat – azonban azt elismerte, hogy a Manor miatt csúszott a bejelentése.

„A Manor volt a célom, azonban sajnos ez most nem valósult meg” – nyilatkozta a GPUpdate.net-nek Jordan King. „Ez egy csavart hozott az idei terveimbe, és újra át kellett gondolnom, hogy akkor idén mihez is kezdjek. Ezért volt az, hogy a GP2-es bejelentésem sokkal később történt meg, mint a többieké, és habár az elmúlt hetekben történtek meg ezek, de már hosszú ideje tisztában voltunk a tényekkel.”

„Az én listám legelején nem egy újabb GP2-es szezon teljesítése állt, hiszen a Formula 1 volt a cél, de meg kellett nyomnom az ‘újraindítás’ gombot, miután bejelentették a csődeljárást.”

A GPUpdate.net azon kérdésére, miszerint a szerződés alá volt-e már írva a Manorral, így felelt: „Mondjuk úgy, hogy közel voltam hozzá.”

A Manor sajnálatos története egyébként azt jelenti, hogy a 2010-ben csatlakozott csapatok közül már egyik sincs életben a Forma-1-ben. „Ez összességében elég pusztító, de tényleg” – kommentálta King. „Most kettővel kevesebb ülés van a Forma-1-ben annak ellenére, hogy 2010-ben csatlakozott a Virgin, a Hispania és a Lotus, és már egyikük sem létezik.”

„A Manor összességében jó munkát végzett, hiszen pontokat szereztek és a kellő sebességük is megvolt, ráadásul az idei autó nagyon ütős lett volna. Azt hiszem ez a példa is megmutatja, hogy hol kell változtatnia a sportnak, és hova kell eljutni.”

„Sok fiatal pilótát látsz, aki ugyanabban a helyzetben van, mint én… Én egy vagyok a körülbelül tíz pilóta közül, akiknek potenciális esélye van bekerülni az F1-be, de az helyek száma nagyon korlátozott, ami csak megnehezíti a mi harcunkat.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top