Fotó: Renault Sport Formula One Team

Már a szezon eleje óta 2017-re koncentrál a Renault

Fotó: Renault Sport Formula One Team

A Renault csapatfőnöke, Frédéric Vasseur elárulta, hogy a 2017-es autójuk nem egy új koncepció lesz, hanem a 2015-öset veszik alapul.

A Renault a 2016-os szezonra tért vissza a Forma-1-be teljes értékű csapatként miután átvette a Lotust, amely az utolsó szezonban már nem a francia gyártó erőforrásait használta, hanem a Mercedesét. Az újjáalakult csapat már a szezon elején elhatározta, hogy 2017-re és a szabályváltozásokra fognak koncentrálni, és Vasseur kijelentette, hogy a jövő évi autójuknak is a 2015-ös Lotus modell fog alapul szolgálni.

„Úgy gondoljuk, hogy 2017 jó lehetőség a számunkra” – kezdte a csapatfőnök a Formula1.com-nak adott nyilatkozatát arra a kérdésre vonatkozóan, hogy miért hagytak fel a 2016-os fejlesztésekkel jóval korábban, mint a riválisok.

„Jelenleg egy olyan 2015-ös tervezésű autót használunk, ami a Mercedes motor köré volt építve, így már a szezon eleje óta csak szenvedtünk, hiszen Renault erőforrásokra váltottunk. A 2017-es autót nem a 2016-os alapján fogjuk megépíteni, de a 2015-ös alapok felhasználása felzárkózást jelenthet a számunkra.”

A francia istálló jelenleg hat ponttal a kilencedik helyen áll, előtte van 22 ponttal az újonc Haas, s öt ponttal előzik meg a Manort. „Nos, a csoportrangsor elég világos” – kommentálta az eredményt a csapatfőnök, majd hozzátette: „nehéz lenne ezen úgy változtatni, hogy közben nem fejlesztjük az autót, így ha csak nem kapunk egy ajándékot Istentől, akkor nem tudom, hogyan fogunk idén előrébb ugrani.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top