Keresés
Close this search box.
Fotó: Mark Thompson/Getty Images

Melbourne 2025-ig biztos marad a Formula-1 versenynaptárában

Fotó: Mark Thompson/Getty Images

A Formula-1 mezőnye 2025 végéig egészen biztosan versenyezni fog a melbourne-i aszfaltcsíkon, a Londonban aláírt megállapodás alapján.

Ausztrália 1985 óta lenyűgöző motorsport történelemmel rendelkezik: a Formula-1-es világbajnokság versenyeit 1995-ben Adelaideban, majd 1996-tól a melbourne-i versenypályán futották. Azóta – vagyis egészen pontosan a 2006-os és 2010-es évet kivéve – az Ausztrál Nagydíj mindig az F1 világbajnokság szezonnyitója volt.

Több mint két évtized óta a melbourne-i verseny folyamatosan a versenynaptár egyik legnépszerűbb eseményének bizonyult. Egyedül az elmúlt három évben több mint 900.000 rajongó látogatott ki az ausztrál versenypályára, garantálva, hogy a Formula-1 szezon hihetetlen fesztiválhangulatban induljon el.

A Formula-1 világbajnokság következő szezonja 2020 március 12-én fog kezdődni: érdekesség, hogy ez lesz a 25. Ausztrál Nagydíj a melbourne-i aszfaltcsíkon, így azt egész biztosan ünnepélyes keretek között fogják megrendezni.

„Örömünkre szolgál, hogy megújítottuk partnerségünket Melbourne városával, amely most már legalább 2025-ig fog otthont adni a Formula-1 versenyeinek. A jelenlegi megállapodás további két évre történő meghosszabbítása abból ered, hogy ez az esemény Victoria állam fővárosában, Ausztráliában, valamint világszerte meglehetősen nagy sikert aratott. Partnereinkkel azon dolgozunk, hogy az Ausztrál Nagydíjat még izgalmasabbá és látványosabbá tegyük, mint sportesemény és mint szórakoztató forma. A mai és a múlt héten a Brit Nagydíjra vonatkozó bejelentés is bizonyíték arra, hogy egyre több promóter támogatja a hosszú távú elképzeléseinket a Formula-1 jövőét illetően. Alig várjuk, hogy jövő év márciusában visszatérhessünk Melbourne-be, hogy megünnepelhessük a 25. futamot és folytassuk a kapcsolatunkat egészen a 30. nagydíj ünnepléséig” – nyilatkozta Chase Carey, a Formula-1 elnök-vezérigazgatója.

„Ez fantasztikus, hogy bizalmat kaptunk, hogy legalább 2025-ig Formula-1-es versenyeket rendezhetünk Melbourne-ben. Victoria államban rengeteg nagy kaliberű eseményt rendezünk, és izgatott vagyok, hogy a Formula-1 a szerződés meghosszabbítása mellett döntött. A Formula-1 jelentősen hozzájárul a melbourne-i globális sport- és nagyszabású rendezvények tőkéjéhez, és ez az esemény a melbourne-i és ausztráliai sportnaptár egyik fő pillére. Emellett lehetőséget biztosít az AGPC-nek, hogy tovább javítsa és fejlessze a sporteseményt a Formula-1 sport rajongói számára.” – nyilatkozta Martin Pakula MP idegenforgalmi, sport- és a nagyobb eseményekért felelős miniszter.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top