Keresés
Close this search box.
Fotó: motor1.com

Nasr és menedzsere küzd az F1-ben maradásért

Fotó: motor1.com

Felipe Nasr menedzsere, Steve Robertson elismerte, hogy a lehető legrosszabbkor jött a Banco do Brasil azon döntése, hogy nem támogatja tovább brazil védencét, ennek ellenére nem adják fel, s azon vannak, hogy Nasr 2017-re is ülést szerezzen magának.

A Banco do Brasil logoja és színei mindkét Sauber oldalát díszítették, miután a svájci istálló megkezdte a brazil versenyzővel a közös munkát még 2015-ben.

A 2016-os szezon mind a Saubernek, mind pedig Nasr-nek megpróbáltatásokkal teli volt – minderre csak rátesz még egy lapáttal az, hogy a szponzor miután felülvizsgálta a terveket, arra jutott, hogy számukra nem kifizetődő a svájci autók oldalán szerepelni, ezzel azonban a brazil pilóta jövőjét is veszélybe sodorták.

A Sauber egyébként már egy héttel ezelőtt bejelentette, hogy Marcus Ericsson jövőre is a csapatukat fogja erősíteni, így náluk már csak egy hely maradt üresen, míg a másik opció a Manor lehetne, ahol még mindkét ülés szabad. „A nap végén már decemberbe lépünk, szóval ebben a késői szakaszban kijelenthetem, hogy ez a fejlemény nem tette az életünket könnyebbé” – nyilatkozta a GPUpdate.net-nek adott interjújában a bank kihátrálásával kapcsolatban Steve Robertson. „Már nem sok ülés van szabadon, szóval ez nem egy ideális helyzet.”

A GPUpdate.net azon kérdésére, miszerint párhuzamosan folytatnak-e tárgyalásokat a Manorral és a Sauberrel 2017-re vonatkozóan, a menedzser így felelt. „Addig amíg van szabad hely a Forma-1-ben, addig mindenkivel tárgyalsz – a játék így működik. Reménytelinek kell lenni, van ok az optimizmusra. Ha van szabad hely, akkor meg kell próbálni megszerezni.”

Robertson azonban kiemelte: Nasr a 2015-ös debütáló versenyén az ötödik helyen végzett, míg a szezon végére összesen 27 pontot zsebelt be s a világbajnokság 13. helyén zárta a szezont – szóval az eredményeket hozta a brazil, mielőtt beütöttek volna a problémák a Saubernél 2016-ban.

Mindemellett nem lehet elmenni azon tény mellett, hogy Nasr szerezte idén az istálló egyetlen pontszerző helyét Brazíliában, vagyis azt az ominózus kilencedik pozíciót, amivel a Sauber meg tudta előzni a Manort a konstruktőri világbajnokságban.

„Ha egy olyan csapatban vagy, amelyik szó szerint küzd a túlélésért, és a fejlesztések száma a nullával egyenlő…akkor az út egyirányú” – mondta Robertson, aki ezzel a Sauber tulajdonosváltására is utalt.

„Ha azt nézed, hogy a debütáló szezonjában 27 pontot szerzett, majd a hazai nagydíján, Brazíliában a nulláról hozta fel és szerzett pontot, kihasználva a zavaros körülményeket… Mindig nagyon nehéz, ha így alakul, mert az emberek mindig csak az eredményeket látják. Szerencsésebb lett volna, ha ez tavaly történt volt meg, míg a 2015-ös szezon idén.

Amikor így kezdesz, majd a teljesítményed a negatív irányba fordul át…és az a helyzet, amikor elkezdesz dolgozni egy csapattal és még csak nem is sejted, hogy a következő évben már a túlélésért fog küzdeni…” – zárta gondolatait kissé elkeseredetten Robertson.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top