Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (McLaren)

Jost Capito mindent megtesz, hogy megtartsák Alonsót

Fotó: Facebook (McLaren)

A McLaren Formula 1-es csapatának vezérigazgatója, Jost Capito reméli, hogy Fernando Alonso meghosszabbítja velük a 2017-ben lejáró szerződését, s 2018-ban is számíthatnak rá.

Alonso 2007 után 2015-ben újra visszatért a wokingi alakulathoz, s három éves kontraktust írt alá – azonban hiába a csapatmunka és a Honda támogatása, a sikerek elmaradtak. Idén sem sikerült kiemelkedőt alkotniuk, hiszen a 2016-os konstruktőri bajnokságban a tizedik helyen végeztek, ráadásul a szezon legjobb eredményeit épp Alonso hozta, hiszen a Monacói és az Amerikai Nagydíjon is ötödikként intette le a kockás zászló.

Alonso már év közben jelezte, hogy 2017-ig – amikor is új szabályok kerülnek majd bevezetésre – türelmesen fog várni, s e szezon alapján dönt majd a sorsáról: marad-e a királykategóriában, vagy inkább a WEC-ben próbál szerencsét.

Capito – aki a rali világbajnokságban a Volkswagen dominanciájában komoly szerepet játszott – reméli, hogy a 35 éves versenyző végül úgy fog dönteni, hogy 2018-ban is náluk folytatja. „Ha az autó és a motor jó, és az új szabályok is az ínyére vannak akkor nincs oka arra, hogy ne maradjon” – nyilatkozta Capito a BBC Sportnak adott interjújában. „Fernando egy kincs a csapat számára és mindent meg kell tennünk azért, hogy megtartsuk.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top