Keresés
Close this search box.
Fotó: Red Bull Content Pool

Sainz nem látta Grosjeant

Fotó: Red Bull Content Pool

Carlos Sainz Jr.-t három helyes rajtbüntetéssel sújtották, ami majd a következő versenyen, Azerbajdzsánban lép majd életbe – a spanyol annak köszönheti a megrovást, hogy a Kanadai Nagydíj első körében összeért a Haas versenyzőjével, Romain Grosjeannal.

A fiatal spanyol a nyitókörben a hármas kanyarban próbálta megelőzni Grosjeant, azonban összeértek – aminek az lett az eredménye, hogy Sainz nem csak magát, hanem a Williams versenyzőjét, Felipe Massát is kiütötte a versenyből.

Grosjean, aki a 10. helyen folytatta a futamot az eset után, Sainz akcióját „nagyon, nagyon veszélyes”-nek titulálta a csapatrádióban – a Toro Rosso versenyzője egyébként bocsánatot kért mind Massától, mind pedig a franciától. Az esetet azzal indokolta, hogy nem látta a Haas versenyzőjét a visszapillantóban.

„Jól rajtoltam, a 12. helyen fordultam el és próbáltam megelőzni Fernando Alonsót a kettes kanyarban” – írta le Sainz a saját szemszögéből a futam első pár száz méterét. „Azonban jobb helyzetben volt, mint én, szóval arra fókuszáltam, hogy a hármas kanyarban meg tudjam fogni, és ekkor hirtelen összeértem a Haas-al, ami a jobb oldalamon volt.”

„Azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem láttam onnan érkező autót, szimplán egy ‘halott szög’ volt a tükrömben, szóval nem tudtam, hogy ott van. Ha tudtam volna, akkor természetesen óvatosabb lettem volna és hagytam volna helyet.”

„Az ütközés után már csak egy utas voltam az autóban, összeütköztem a fallal és vége is lett a versenyemnek.”

„Bocsánatot szeretnék kérni, legfőképpen Felipétől, aki fogadta a kézfogásomat…”

Az eset felülvizsgálása után a stewardok három helyes rajtbüntetéssel sújtották Sainzt, aki a következő versenyen tölti majd le a büntetését, mindemellett két büntetőpontot is kapott, ezzel együtt pedig összesen hét büntetőpontot „gyűjtött” össze az utóbbi 12 hónapban.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top