Keresés
Close this search box.
Fotó: Williams

Smedley nem vár túl sokat a szabályváltozásoktól

Fotó: Williams

A Williams teljesítményéért felelős vezetője, Rob Smedley szerint nem valószínű, hogy felrázzák az idén életbe lépő szabályváltozások a Forma-1 hierarchiáját.

A Forma-1-ben idén egy új éra köszönt be az érvénybe lépő szabályváltozások miatt – ebből adódóan az autók várhatóan 4-5 másodperccel lesznek majd gyorsabbak körönként, mint tavaly, miután az aerodinamikai rendszerek is komoly változásokon esnek át, illetve a Pirelli abroncsai is szélesebbek lesznek.

A korábbi szabályváltozások bevezetésekor rendre előfordult, hogy felborult az addigi erősorrend – például 2014-ben, a turbó korszak újboli beköszönésekor, aminek köszönhetően a Mercedes átvette a Red Bulltól a dominanciát.

Smedley azonban kételkedik abban, hogy a 2017-es szabálymódosítások ekkora változást hoznának. „Remélem, hogy egy kicsit fel fogja rázni a dolgokat, de nem hiszem, hogy az erősorrendet illetően lenne változás” – nyilatkozta az Autosportnak. „A Forma-1-ben még senki nem nyert világbajnoki címet jelentős költségvetés nélkül. Számít a pénz, főleg a Forma-1 ezen periódusában.”

„Azonban ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne lennének majd többen a harcban az él- vagy a középmezőnyben.”

„Nagyon fontos, hogy minél több pilóta legyen ott az élbolyban, és ne úgy vágjunk neki egy hétvégének, hogy teljesen egyértelmű a győztes személye.”

„Ha belegondolsz, nagyon izgalmas tud lenni, amikor négy vagy öt pilóta van harcban a győzelemért, és remélem, hogy az új szabályok ezúttal ezt is elhozzák.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top