Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Haas F1 Team)

Steiner szerint mindenki nyert a korai bejelentéssel

Fotó: Facebook (Haas F1 Team)

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner úgy véli, hogy mindkét pilótájuk, Romain Grosjean és Kevin Magnussen egyaránt motiváltabbak azáltal, hogy elég hamar biztossá vált a maradásuk az amerikai istállónál a 2018-as szezonra, ebből pedig maga a csapat is profitálni fog Steiner szerint.

A Haas tulajdonosa, Gene Haas már a múlt hónapban megerősítette, hogy Grosjean jövőre már biztosan lehúzza a harmadik szezonját a csapatnál, illetve Magnussen helye is biztos, aki idén csatlakozott hozzájuk, korábban pedig a McLarennél és a Renault-nál szerzett tapasztalatokat.

A Haas jelenleg komoly harcot vív a konstruktőri bajnokságban három csapattal, a Williamsszel, a Toro Rossóval és a Renault-val – beláthatjuk, hogy ez egy tavaly debütált csapattól már önmagában óriási teljesítmény.

Steiner úgy véli, hogy az a tény, hogy hamar bejelentették a 2018-as pilótapárosukat, hatalmas terhet vesz le a vállakról, s így tudnak az igazán fontos dolgokra koncentrálni. „Elégedettek vagyunk a versenyzőpárosunkkal, éppen ezért a kezdetek óta soha nem fogalmaztunk úgy, ami azt sugallta volna, hogy változtatni szeretnénk” – nyilatkozta a csapatfőnök. „Mindkettejüknek van szerződése, ez mindannyiunk számára jó.”

„A pilóták szerződtetése, különösen a középmezőnyben lévő csapatok számára, mindig különösen stresszes. Ők jó versenyzők, és meg kell őket tartani; a rosszabb kvalitású pilótákkal nem ez a helyzet.”

„Tavaly Esteban nem végzett rossz munkát, de változásokat kellett eszközölnünk.”

„Amikor egy másik versenyzőre van szükséged, akkor meggyőzőnek kell lenned, és ez egy nagyon kemény meló, de idén már nincs rajtunk ez a nyomás. Ez a versenyzőknek is jó, hiszen tudják, hogy jövőre biztosan van helyük a csapatnál és nem kell azzal foglalkozniuk, hogy szabad ülésre vadásszanak. Ez önbizalmat ad nekik, nem kell görcsölniük és a versenyzésre tudnak koncentrálni ezáltal” – zárta gondolatait Steiner.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top