Fotó: Sauber

Svájci befektetők vásárolták fel a Saubert

Fotó: Sauber

A Sauber közleményben jelentette be, hogy változások álltak be a csapat tulajdonosi körében, miután a Longbow Finance elnevezésű svájci befektető cég felvásárolta az istállót, az alapító Peter Sauber pedig a továbbiakban semmilyen szerepet nem tölt be a csapatnál.

Nehéz időszakon van túl a svájci istálló, hiszen az utóbbi években folyton a Sauber nehéz anyagi helyzetéről cikkezett a sportsajtó: legutóbb pedig annyira nehéz helyzetbe kerültek, hogy még az alkalmazottak kifizetésével is több hónapot csúsztak. A helyzetüket tovább nehezítette az a tény, hogy a 2016-os szezon alatt egyedülálló módon még nem sikerült pontot szerezniük.

Sok szurkoló fellélegzett, amikor az utóbbi hetekben egyre bizakodóbban nyilatkozott a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn, s optimizmusa nem volt hiábavaló, ugyanis hosszas egyeztetések után a felek kedden aláírták a megállapodást.

A Longbow Finance vezérigazgatója, Pascal Picci a célokat illetően úgy fogalmazott, hogy „elsődleges, hogy stabilizáljuk a csapatot, és egy olyan alapot hozzunk létre, amely a versenyképes és sikeres jövőt segíti.”

A csapat legendás alapítója, Peter Sauber visszavonul, s a jövőben semmilyen szerepet nem vállal az istállón belül – őt Picci váltja, míg Kaltenborn szerepe nem változik, továbbra is ő marad a Sauber csapatfőnöke. „Monisha Kaltenbornnal aláírtuk a szerződést, amely biztosítja a Forma-1-es istálló és a Sauber Group jövőjét” – nyilatkozta Peter Sauber.

„Nagyon örülünk, hogy sikerült megállapodnunk a Longbow Finance S. A.-val, ezáltal pedig biztosíthatjuk a csapat jövőjét, és a Saubert újra a motorsport csúcsára juttathatjuk. Meg vagyunk arról győződve, hogy a Longbow Finance S.A. tökéletes partnerünk lesz abban, hogy az istállót ismét versenyképessé tegyük.

Ez a megoldás volt a legjobb az alkalmazottaink, a partnereink, a beszállítóink, a hinwili bázis és a svájci motorsport szempontjából egyaránt” – nyilatkozott az álláspontjáról Kaltenborn.

A Sauber csapatneve várhatóan nem fog változni a jövőben.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top