Keresés
Close this search box.

Szirotkin a Saubernél

blank

Harmadik számú pilóta lett a svájci istállónál a fiatal orosz. A 18 éves Szirotkin 2014-ben a legendás Sauber istálló tesztpilótája lesz.

Szirotkin ez év augusztusában csatlakozott a hinwili csapathoz és több napot töltött el a gyárban ahol megismerkedett a mérnökökkel és szerelőkkel, ezzel elkezdődött a közös munka is. Szeptember végén az újonnan épült orosz pályán Szocsiban futott egy pár kört, októberben pedig egy 2009-es Ferrarival tesztelt Fioranóban. A Sauber csapat célja, hogy felkészítse a Forma-1-es debütálásra az orosz tehetséget.

„Augusztus óta dolgozunk együtt Szergej-el, és azóta egyre jobban kezd beilleszkedni a királykategória világába. Most megtette a következő lépést célja megvalósítása felé, miszerint egyszer a világ legjobbjai között versenyezhessen. Mi egy nagyon tehetséges és tapasztalt pilótát ismerhettünk meg a személyében. A szárnyaink alá vettük és segíteni fogjuk mindenben, többek között a szuperlicensz megszerzésében is. Szeretnénk teljes mértékben felkészíteni a Forma-1-es debütálására” – nyilatkozta a svájci istálló csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn.

A tinédzser Szirotkin is elégedett a helyzettel, örül annak, hogy évről-évre egyre közelebb kerül célja megvalósításához. „Ez egy hatalmas lehetőség a számomra, hogy a Sauber tesztpilótája lehetek jövőre. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy minél többet fejlődjek és a lehető legtöbbet kihozzam ebből a helyzetből. Minden erőmmel a következő évre koncentrálok, hiszen e mellett a World Series by Renault-ban is szerepelni fogok, hiszen ez is egy lehetőség arra, hogy még többet fejlődjek és minél előbb készen álljak a következő nagy lépésre.”

A 30 éves német Adrian Sutil csapattársa a Saubernél a 22 éves mexikói Esteban Gutiérrez lesz.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top