Keresés
Close this search box.

Újabb tehetséget karolt fel a Red Bull

A 20 éves Alex Lynn 2014-ben a Carlin GP3-as csapatánál fog versenyezni.

 A 20 éves Alex Lynn 2014-ben a Carlin GP3-as csapatánál fog versenyezni.

Az ifjú pilóta csatlakozott a Red Bull híres junior programjához, ennek köszönhetően már jövőre lehetőséget fog kapni arra, hogy a királykategória egyik előszobájában bizonyíthasson.

A brit versenyző csak úgy fürdött a sikerben a 2013-as szezon folyamán, hiszen sikerült megnyernie az F3-ban a nagy presztízssel bíró Macau GP-t novemberben, szoros küzdelemben Antonio Felix da Costa-val. Az idény során három győzelmet aratott és 14-szer állhatott dobogóra az FIA Formula 3 Európa-bajnokságban. Az eredmények tükrében nem véletlenül esett az osztrák energiaitalgyártónak a választása a brit fiatalemberre.

A Carlinnál korábban olyan nevek versenyeztek, mint Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Jean-Eric Vergne és a forma-1-ben jövőre debütáló Daniil Kvyat – ők voltak azok, akik szerepeltek a programban és most Lynn is reménykedhet abban, hogy ő is ezt az utat fogja követni.

„Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy csatlakozhattam a Red Bull Junior Team-hez és ezáltal lehetőséget kaphattam a Carlin GP3-as csapatnál a bizonyításra. Ez egy nagy lehetőség és készen állok arra, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Az évek során kerék-kerék elleni harcot vívtam a Carlinokkal és most itt az alkalom, hogy már náluk versenyezzek” – nyilatkozta a lelkes Lynn.

A 2013-as GP3-as csapatbajnokságában negyedik helyen végző Carlin csapatfőnöke, Trevor Carlin reméli, hogy sikeres szezont fognak teljesíteni az újonccal. „Korábban is már volt szó arról, hogy szerződtessük Alexet, hiszen a pályán nyújtott teljesítménye mindannyiunk számára igen meggyőző volt. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ránk esett a választása a Red Bull Junior programjának, hogy nálunk teljesítse ez az ifjú tehetség az első GP3-as szezonját és már most keményen dolgozunk azon, hogy a következő év sikeres legyen a számunkra. Alex egy rendkívül gyors pilóta nagyszerű képeségekkel, amik elrepíthetik a GP3-as bajnoki címig is” – mondta el véleményét a frissen igazolt versenyzőről a csapatfőnök.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top