Keresés
Close this search box.
Fotó: Mercedes

Toto Wolffot nem zavarja a glória

Fotó: Mercedes

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff úgy véli, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) nem volt más választása, mint hogy bevezessék 2018-ban a glóriát.

A Forma-1 vezetősége és az FIA közösen arra törekedtek, hogy növeljék a biztonságot és a fejvédelmet a királykategóriában, éppen ezért már tavaly is arra törekedtek, hogy minél előbb – lehetőleg idén – bevezetésre kerüljön a cockpitet három támaszponttal védő glória. Idén leteszteltek egy szélvédőt is, azonban a ferraris Sebastian Vettel – akinek volt szerencséje kipróbálni a Birt Nagydíj versenyhétvégéjén – finoman szólva nem volt elragadtatva a kilenc kilogrammos polikarbonáttól.

Szerdán azonban – a stratégiai csoport ülését követően – bejelentették, hogy a glória a következő versenyszezonban bizony tényleg bevezetésre kerül, ezt pedig az FIA Motorsport Világtanácsa is jóváhagyta.

Wolff úgy gondolja, hogy az FIA-t már szorította az idő, döntést kellett hoznia a fejvédelemmel kapcsolatban 2018-ra, valamint úgy véli, hogy a lehetséges opciók közül a glória volt a legjobb megoldás. „Az FIA-nak az volt a célja, hogy növelje a biztonságot és egyik megoldás sem működött igazából. A glória az egyetlen, ami még oké.”

„Nekem nem tetszik a kinézete, szerintem nem esztétikus, de szerdán megszületett a döntés és most a legjobbat kell kihoznunk ebből.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top