Keresés
Close this search box.

Trófea jár a legtöbb pole-ért

Jövőre díjat kap az is, aki a legtöbb pole pozíciót szerezte a szezonban.

 Jövőre díjat kap az is, aki a legtöbb pole pozíciót szerezte a szezonban.

A Nemzetközi Automobil-szövetség bejelentette, hogy 2014-től az év végén díjazni fogják azt a versenyzőt is, aki az adott idényben a legtöbb pole pozíciót kaparintotta meg.

2013-ban Sebastian Vettel zsebelhette volna be ezt a díjat is 9 pole-jával, míg a második Lewis Hamilton volt 5 pole-lal, viszont az újdonsült szabályok szerint ha az első rajtkockák megszerzésének száma egyezik, akkor az viszi a trófeát, aki a legtöbb második helyet szerezte, ha itt is döntetlen, akkor utána jön a legtöbb harmadik hely és így tovább egészen addig, amíg nincs győztes.

A 6.7-es cikkely a 2014 Forma-1-es Sportszabályozásban erre lett módosítva: „A díjat az nyeri el, aki a legtöbb pole pozíciót szerezte meg a szezon folyamán (lásd: cikkely 36.2). Ha döntetlen helyzet alakul ki, akkor a legtöbb második hely száma fog dönteni, ha itt is döntetlen van, akkor a legtöbb harmadik hely és így halad tovább, egészen addig, amíg ki nem kerül a győztes. Ha ez az eljárás nem vezet eredményre, akkor az FIA más szempont alapján lesz kénytelen meghatározni, hogy ki nyerje el a díjat.”

Ez a döntés csak egy szabálymódosítás a sok közül, ami jövőre fog érvénybe lépni a királykategóriában. A szövetség már a duplapontok „osztogatását” is bejelentette, valamint azt is, hogy a pilóták választhatják meg a rajtszámaikat.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top