Keresés
Close this search box.
overview

Tízéves megállapodással bebiztosították Silverstone helyét a versenynaptárban

A Formula-1 sajtóosztálya csütörtökön bejelentette, hogy a Brit Nagydíj még legalább tíz évig a versenynaptár része marad, miután meghosszabbították a szerződést a promoter Silverstone-nal és a tulajdonos British Racing Drivers’ Club-bal.

Az elmúlt években a Brit Nagydíj az egyik leglátogatottabb eseménnyé vált a királykategória naptárában. 2023-ban például rekordmennyiségű, 480 000 néző vett részt a versenyhétvégén, és több mint 60 000 rajongó táborozott a környéken. Idén is hasonlóan fantasztikus élményben lesz részük a szurkolóknak, miközben esténként a Silverstone főszínpadán olyan zenészek adnak koncertet, mint a Stormzy és a Kings of Leon.

Az 5,8 km hosszú, 18 kanyaros Silverstone legendás a pilóták körében. A pálya történelmében olyan nagyságokat intett le a kockás zászló, mint Alberto Ascari, Sir Stirling Moss, Juan Manuel Fangio, Jim Clark, Jack Brabham, Sir Jackie Stewart, Niki Lauda, Alain Prost, Michael Schumacher és Sir Lewis Hamilton. A 2024-es rajtrács három másik tagja is aratott már győzelmet a híres pályán, köztük Max Verstappen és Fernando Alonso, akik kétszer didalmaskodtak, valamint Carlos Sainz, aki 2022-ben szerezte meg itt első győzelmét.

A brit szerepvállalás mindig is kulcsfontosságú volt a Formula-1-ben, az ország a mai napig hét csapatnak ad otthont, sok közülük csak néhány kilométerre van a pályától. A királykategória jelentős mértékben hozzájárult az Egyesült Királyság gazdaságához, több ezer munkahelyet teremtve. A Formula-1 mindemellett szorosan együttműködik az Egyesült Királyság egyetemeivel, iskoláival az érdeklődés felkeltése érdekében, öt egyetemen teljes ösztöndíjat finanszíroznak, valamint országszerte készségműhelyeket és karrier napokat szerveznek a középiskolás diákok számára.

A következő Brit Nagydíj július 4-7. között kerül megrendezésre. Stefano Domenicali, a Formula-1 elnök-vezérigazgatója örömmel fogadta, hogy a Brit Nagydíj még tíz évig biztosan a versenynaptár része marad. Úgy fogalmazott: ez az új megállapodás stabil alapot biztosít Silverstone fejlesztéséhez.

(Nyitókép: Red Bull Content Pool)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top