Keresés
Close this search box.

Újabb szakember hagyja ott a McLarent

blank

Bajban a McLaren: a csapatmendezser, Dave Redding otthagyja a csapatot a Williams kedvéért.

Redding helyét a McLarennél az istálló eddigi vezető-versenymérnöke, Paul James veszi majd át, azonban egyes feladatokon Andrea Stellával kell majd osztoznia.

„Megerősíthetjük, hogy David Redding elhagyja a McLaren Racinget” – nyilatkozta a csapat szóvívője a GPUpdate.net-nek.

„Őt Paul James váltja, aki ezentúl a csapatmenedzser lesz, és a csapat működési és vezetési feladatira fog összpontosítani.”

„A műveleti vezetőnk, Andrea Stella is szerepet fog vállalni néhány ehhez kapcsolatos feladatban” – folytatta a szóvívő, aki arra is kitért, hogy Stella fogja tartani a kapcsolatot ezentúl az FIA-val is, majd hozzátette, hogy a szakember távozásának köszönhetően Kari Lammenranta is új lehetőséget kap, aki ezentúl az istálló vezető szerelője lesz.

Redding a Williamshez majd szezon közben fog csatlakozni, s a jelenlegi sportmenedzser, Steve Nielsen mellett fog dolgozni, aki 2018-ban valószínűleg már nem fogja erősíteni a brit csapatot. „A sportmenedzserünk, Steve Nielsen őszinte volt az elképzeléseit illetően, miszerint már a 2017-es szezon végén is kevesebbet szeretne utazni, amit mi megértünk és tiszteletben tartunk, hiszen már 30 éve szinte folyamatosan úton van” – nyilatkozta a Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams.

„Steve fantasztikus munkát végzett 2014 óta, amikor is hozzánk szegődött” – méltatta tovább Claire Williams a szakembert, majd ő is megerősítette Redding érkezését, s hozzátette: biztos benne, hogy a feladatok átvétele zökkenőmentes lesz.

Nincs túl jó hete a McLarennek, mivel nemrég megerősítették, hogy Jost Capito mindössze öt hónap közös munka után távozott a wokingi istállótól.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top