Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Scuderia Ferrari)

Vettelen múlik a jövője

Fotó: Facebook (Scuderia Ferrari)

Sebastian Vettel nyilatkozott a terveiről: elmondta, hogy szeretne 2018-ban is Ferrarinál versenyezni, ami azt jelentené, hogy negyedik szezonját töltené a maranellóiaknál.

Vettelnek – aki jelenleg 20 ponttal vezeti a világbajnokságot a Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton előtt – a szezon végén jár le a szerződése, így számtalan spekulációt lehet hallani a jövőjével kapcsolatban.

Az Osztrák Nagydíjon a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne kijelentette, hogy Vettel sorsa kizárólag a saját maga kezében van, s ha úgy dönt, akkor a Scuderia részéről bármikor készek aláírni a szerződéshosszabbításról szóló papírokat.

„Már tisztáztam, hogy ha Vettel marad, az az ő döntése lesz” – nyilatkozta Marchionne.

Marchionne egyébként úgy fogalmazott, hogy mindkét versenyzőjével elégedett, habár szólt Kimi Räikkönennek, hogy kösse fel a nadrágját a szezon második felében akkor, ha jövőre is szeretne maradni. „Szerintem Kiminek nagyobb felelősséget kellene vállalnia a folyamatokban, mivel úgy gondolom, hogy néha hajlamos a lustaságra, szóval majd meglátjuk” – tette hozzá az elnök.

Természetesen a bakui incidens is szóba került, ami után Vettel 10 másodperces stop-and-go büntetést kapott, illetve a múlt hét elején egy hivatalos meghallgatáson is jelenése volt az FIA-nál. „Szerintem bármi lehet az én véleményem, az FIA egy döntést hozott és felesleges felmelegíteni az eseményeket, történt ami történt” – reflektált Marchionne. „Azt hiszem minél előbb magunk mögött hagyjuk ezt az egészet, annál jobb; Sebastian eleget tett a szabályhozók kéréseinek és innen fogunk továbblépni.”

A Ferrari 33 pontra van lemaradva a Mercedestől a konstruktőrök bajnokságában.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

blank
Egészség-Életmód
Sportime

Színterápia

Amikor rosszkedvű, depressziós, közönyös vagy dühös, forduljon bizalommal a színekhez!

Tovább olvasom »
Scroll to Top