Keresés
Close this search box.

Webber nem volt meghatódva

Nem számított könnyes búcsúra Mark Webber.

 Nem számított könnyes búcsúra Mark Webber.

Egyáltalán nem számított megható búcsúra az utolsó futamán a 37 éves versenyző. Az ausztrál pilótának a Brazil Nagydíj volt a 215. versenye Forma-1-es pályafutása során és egy második hellyel zárta le a királykategóriás korszakát. Viszont Webber egy csöppent sem bánkódik a múlt miatt, hiszen a versenyhétvégén hangsúlyozta, hogy alig várja már, hogy végre a Porsche-ban versenyezhessen. Amikor az egyik riporter megkérdezte, hogy hogyan érzi most magát, tudva, hogy jövőre nem fog már itt versenyezni, Webber így válaszolt: „úgy érzem magam, mint bármikor máskor. Jól.”

A hétvége folyamán egyértelműen az ausztrál volt a középpontban, aki minden kérdésre készségesen válaszolt. „Talán, amikor majd beülök a kocsiba tudva, hogy ez az utolsó alkalom, hogy ezt megtehetem, akkor lehet, hogy előtörnek majd belőlem a hevesebb érzelmek. Viszont bizonyos részről örülök is annak, hogy eljött ez az idő, az utolsó F1-es versenyem ideje. De a pénteki, versenyzői eligazítás érdekes volt, ugyanis odajött a többi pilóta beszélgetni és gratulálni. Azért volt ez kedves számomra, mert amikor 17 évig versenyzel mások ellen, a többiek a vetélytársaid és amikor visszavonulsz és érzed azt, hogy tisztelnek és megbecsülnek a többiek, az egy felemelő érzés. Megérintő volt számomra, hogy beszélhettem a srácokkal az elmúlt évekről. Ez erőt fog adni a továbbiakban.”

Webber utolsó versenyét a negyedik helyről kezdhette meg. Az első rajtkockában a csapattárs Sebastian Vettel állt, őt követte a Mercedeses Nico Rosberg és harmadik helyre kvalifikálta magát szombaton a Ferraris Fernando Alonso. Az időmérő esős körülmények között zajlott, az időjárás miatt csúszott is a hivatalos program 40 percet.

„Nem éreztem a legtökéletesebbnek az utolsó szettet… Az extrémen, vagy az interen más lett volna a helyzet, de így tudtam, hogy sz*ron vagyok kint” – fogalmazott szokásos, nyers stílúsában az ausztrál, ezzel magyarázva a negyedik helyét az időmérőn, viszont a versenyen hozta a jól megszokott formáját. „Ez egy nyílt csata volt, ezzel a csapat is tisztában volt és én is tudtam. Ha kellően tapasztalt vagy, akkor tudod, hogy a vezetői- és csapathibák, a biztonsági autós fázisok, a rossz gumiválasztások szinte már hivatalos kellékek egy tipikus esős versenyhez.” Amikor pedig csapattársa, Vettel került szóba, akkor csak ennyit mondott viccelődve Webber: „Természetes, hogy ő az abszolút favorit, hiszen az utolsó ezer versenyt ő nyerte meg.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top