Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Manor Racing)

Wehrlein is meglepődött a saját teljesítményén

Fotó: Facebook (Manor Racing)

A Manor versenyzője, Pascal Wehrlein bevallotta: meglepődött azon, hogy maga mögött tudta tartani riválisát, a sauberes Marcus Ericssont és így fél másodperces előnnyel a 16. helyen ért célba.

Habár a Manornak nem sikerült emlékezetesre a szingapúri hétvégéje, azonban a csapatot ismét lenyűgözte Wehrlein teljesítménye, aki két kiállásos taktikán volt. A Sauber pilótája, Marcus Ericsson összesen háromszor volt a bokszban, azonban a friss abroncsok ellenére nem tudta megelőzni a német és mauritiusi kettős állampolgársággal rendelkező pilótát, aki kiválóan védekezett és fél másodperccel előbb haladt át a célvonal, mint svéd riválisa.

„Egyértelműen ez volt a legkeményebb versenyünk ebben az évben” – nyilatkozta Wehrlein, aki először versenyzett Szingapúrban.

„Az elejétől a végéig keményen nyomtam, de körülbelül a verseny felénél arra is figyelnem kellett, hogy Ericssont magam mögött tartsam. Az egész hétvégi teljesítményünket tekintve nem gondoltam volna, hogy így tudjuk majd tartani a tempót.

Az utolsó etapban 26 körön át használtam az ultralágy gumijaimat – az volt a feladatom, hogy ezt megoldjam, ami sikerült, így ennek nagyon örülök.”

A Manor csapatfőnöke, Dave Ryan is elismerően nyilatkozott a 21 éves tehetségről. „Pascal egy újabb remek versenyen van túl. Pontosan azt csinálta, amit kértünk, és nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire lenyűgöző teljesítmény volt tőle az, hogy maga mögött tudta tartani Ericssont aki az egész hétvégén gyorsabb volt nála.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top