bigfoot & bone shaker

Gépszörnyek lepik el a Budapest Arénát ezen a hétvégén

A hétvégén kerül megrendezésre a Hot Wheels™ Monster Trucks Live, amelynek a Budapest Aréna ad otthont. Hazánkban végül összesen három előadás lesz látható, miután februárban bejelentették, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel egy újabb előadással toldják meg a programot: március 19-én, szombaton a matiné 11:30-kor, az esti show 18:30-kor kezdődik, majd 2022. március 20-án, vasárnap még egy matiné előadást lehet megtekinteni 11:30-as kezdettel.

A Hot Wheels™ Monster Trucks Live turné január 3.-án startolt el, több járgánnyal, mint valaha! Sokaknak máris nagy kedvence a vadonatúj, 4 méter magas, 1800 lóerős Mega Wrex™ tornyok. Mindemellett a rendezvényre kilátogatók megismerkedhetnek az új Bigfoot Midwest Madness™-szel is, amely a Hot Wheels és a Bigfoot® együttműködéseként jött létre. És ha ez még nem lenne elég, akkor csatlakozik az eseményhez egy újabb szörnyeteg, Race Ace™ is, amely az ikonikus Hot Wheels lángnyelveket viseli, és nem maradhat ki a budapesti előadásból sem az autófaló, tüzet okádó Megasaurus.

Természetesen a budapesti előadások előtt is elérhető lesz a méltán népszerű Crash Zone, amelyre két és fél órával az előadás kezdete előtt kerül sor: ennek keretében az eseményre kilátogatók lemehetne a versenypályára és közelebbről is szemügyre vehetik a gépszörnyeket.

Pénteken a sajtó munkatársainak lehetőségük volt előzetesen körbejárni a helyszínt és szemügyre venni az autókat. Érdekesség, hogy a szállításhoz az úgynevezett utazó abroncsokat szerelik fel, ezek jóval kisebb méretűek.

A sajtóbejárás alatt lehetőségünk adódott a Bigfoot #15-öt kormányzó Rebecca Schnellel egy pár szót váltani, miközben az autót szerelte. Érdekesség, hogy ő az első női versenyzője az európai Hot Wheels™ Monster Trucks Live-nak. Elsősorban az érdekelt minket, hogy mi jár a fejében akkor, amikor Bigfootot kormányozza. “Földet fog-e érni, ha igen, hova és mit csináljak? Ezek mindig a legelső gondolataim annak ellenére, hogy azért az embernek általában van elképzelése arról, hogy az autó körülbelül merre fog menni. Igazi autókról beszélünk, a korábban ért ütések, sérülések miatt pedig kiszámíthatatlanok tudnak lenni.”

image 6483441

“Legtöbbször úgy vezetünk, hogy csak a földet nézzük.”

“Mindegyik autó különböző abban a tekintetben is, hogy mennyit lehet látni a kormány mögül. Az én autómban van egy kivágás azért, hogy jobban lássak bizonyos esetekben, de általában nem haszálom.”

Az autósport veszélyes – olvasható megannyi olyan belépőn, amely technikai sporttal kapcsolatos rendezvényre szól, azonban a legnagyobb kockázatnak (értelemszerűen) maguk a versenyzők vannak kitéve. A legtöbb kategóriában éppen ezért van egy maximális idő meghatározva baleset esetére, amin belül a pilótának el kell hagynia a járművét – kíváncsiak voltunk, hogy a Hot Wheels™ Monster Trucks Live esetében van-e ehhez hasonló biztonsági szabályozás. “Kétszer felborultam már az autómmal, és mind a kettő esetben benne maradtam egészen addig, amíg vissza nem fordították. Természetesen tűz esetén a lehető leghamarabb elhagynám az autót – ennek a gyorsítására szolgál amúgy az egyik övünk is, amit ha meghúzunk, akkor egyből kiold mindent és azonnal elhagyhatjuk a járművet. Természetesen szoktuk ezt is gyakorolni, hogy lássuk mennyi idő alatt tudjuk elhagyni az autót baj esetén. Konkrét időkorlát itt nincs, de egyértelmű, hogy tűz esetén minél előbb ki akarunk szabadulni.”

Rebecca Schnell 2019 óta erősíti a Bigfoot csapatát, a legnagyobb eredményének pedig azt tartja, amikor a dániai futamon diadalt aratott. Kedvenc étele a lazacos sushi és a taco, hobbija pedig a főzés, a vezetés és az életmentés. “Nagyon fontos szerepet játszik az életemben a fitnesz és az egészség, amikor pedig otthon vagyok, akkor egészség coachként dolgozom, nagyon tudatosan élem az életem, specifikusan állítom össze az étrendemet, tudatosan választom meg az általam használt termékeket, illetve mindig kardiózok, mielőtt autóba ülök. A többiek mindig látnak engem táncolni a verseny előtt, így kardiózok ilyenkor, remek bemelegítés, felkészíti az izmaimat. Fontos számomra, hogy teljesen felkészülten üljek az autóba. Szoktam súlyt is emelni azért, hogyha segítenem kell a kerekek mozgatásában, amik egyenként körülbelül 45 kilogrammot nyomnak, akkor ne jelentsen ez számomra problémát. De mindannyian különbözőek vagyunk, van itt olyan is, aki már 30 éve vezeti ezeket az autókat és azóta se volt edzőteremben.”

Jegyek most még kaphatók a livenation.hu és a funcode.hu oldalakon keresztül.

A nézők és a stáb biztonsága a legfontosabb. A Mattel örömmel hozza el a nézőknek a Hot Wheels élő eseményeit, szigorúan betartva a helyi biztonsági előírásokat és szabályokat.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top