Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Esteban Gutierrez)

Gutiérrez a Formula E felé vette az irányt

Fotó: Facebook (Esteban Gutierrez)

A Haas Forma-1-es csapatának ex-pilótája, Esteban Gutiérrez 2017-ben egy pár futamon rajthoz áll majd a Formula E-ben – az már biztos, hogy hazai versenyén, a Mexico ePrix-en ott lesz. A hírt maga Gutiérrez jelentette be hétfőn, egy sajtótájékoztató keretében.

Tavaly a mexikói pilóta a Haas színeiben térhetett vissza a királykategória rajtrácsára, azonban a 25 éves versenyző helyét a 2017-es szezonban Kevin Magnussen veszi át, s úgy tűnik, hogy számára már nem marad szabad hely idén.

Gutiérrezt szóba hozták már a Sauberrel, azonban úgy tűnik, hogy a svájci istállónál inkább Pascal Wehrlein-ra számítanának, míg a másik esélyes csapatot, a Manort üzemeltető cég csődeljárás alá került.

A 25 éves pilóta a Forma-1-en kívül terveiről annyit árult ez, hogy a Formula E egy pár versenyén – köztük a hazai futamán – biztosan rajthoz fog állni, azt azonban még nem árulta el, hogy melyik csapat színeiben.

Gutiérrezt a hétfői konferencián a Formula E főnöke, Alejandro Agag és Mexikóváros polgármestere, Miguel Ángel Mancera is üdvözölte a sorozatban.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top