Keresés
Close this search box.
Fotó: Red Bull Content Pool / Balazs Gardi

Már a hét elején megcsodálták Budapestet a Red Bull Air Race pilótái

Fotó: Red Bull Content Pool / Balazs Gardi

Madártávlatból csodálták meg Budapest szépségeit a Red Bull Air Race pilótái. A rajongóknak jó hír, hogy a világ leghíresebb repülősei pénteken dedikálni fognak a budaörsi reptéren.

Sétarepüléssel melegített be a hétvégi, budapesti futamra a cseh Martin Sonka és a francia Nicolas Ivanoff. A két kiváló pilóta a Duna felett repülve gyönyörködött a magyar főváros festői szépségében. A rajongók pénteken személyesen is találkozhatnak a Red Bull Air Race versenyzőivel és a sorozat keresztapjával, Besenyei Péterrel, ugyanis autogramosztás lesz a budaörsi repülőtéren 17:00-tól.

Aki tegnap a belvárosban sétált, láthatta, ahogy a Red Bull Air Race két pilótája átrepült a Dunán épülő versenypálya felett. A duó olyan UNESCO világörökségi helyszíneket csodálhatott meg madártávlatból, mint a parlament lenyűgöző 19. századi épülete, a történelmi Várnegyed és a gyönyörű Margitsziget.

Budapest Európa egyik legszebb fővárosaként kiváló helyszínül szolgál a Red Bull Air Race hetvenedik versenyének a július 16-17-i hétvégén. A közönségkedvenc város minden évben érdeklődők hatalmas tömegét vonzza a folyó mindkét partjára, és a pilóták között is nagy népszerűségnek örvend, mióta 2004-ben az első versenyrepülő átsuhant a Lánchíd alatt.

A Red Bull Air Race rajongói látványos küzdelem szemtanúi lehetnek a verseny hétvégéjén. A világranglistán jelenleg harmadik helyen álló Ivanoffnak, és a tőle csupán 5 ponttal lemaradó hetedik helyezett Sonkának tökéletes repülést kell bemutatniuk, ha utol akarják érni a második helyezettet, az amerikai Kirby Chamblisst, valamint a dobogó legfelső fokát elfoglaló német Matthias Dolderert. A verseny alakulásába még beleszólhat a 2015-ös budapesti győztes, Hannes Arch, valamint a japán Joshide Muroja, aki hazai pályán élete első futamgyőzelmét ünnepelhette a Red Bull Air Race előző állomásán, Csibában. A versenyt a nemrég visszavonult magyar műrepülő legenda, Besenyei Péter is élőben követi a gyönyörű Duna partjáról.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top