Keresés
Close this search box.
Fotó: 220 Volt H-Moto Team

A gyári Suzukinál folytatja pályafutását Bódis

Fotó: 220 Volt H-Moto Team

Tavaly Bódis Richárd az összetettben a hetedik helyen végzett a Superbikevilágbajnokság betétsorozatában (EJC), azonban idén már új vizekre evez: a 2017-es szezonban a Suzuki gyári csapatának színeiben, a nyílt német gyorsaságimotoros-bajnokság (IDM) Superbike kategóriájában folytatja pályafutását a fiatal magyar tehetség.

A 23 éves versenyző menedzsmentjének szerdai tájékoztatása szerint a szerződést már aláírták a felek, és rövidesen közös tesztekkel kezdik meg a felkészülést a szezonra.

„Örülünk, hogy egy ilyen fiatal tehetség került hozzánk Ricsi személyében, aki a roppant kemény német bajnokságban további tapasztalatokat gyűjthet a nemzetközi mezőnyben, és bízom abban, hogy a nagyon erős tavalyi teljesítményét képes lesz túlszárnyalni” – nyilatkozta Alber Bischoff csapatfőnök.

Bódis az MTI-nek azt mondta, karácsonykor kapta kézhez a Suzuki ajánlatát, amelynek értelmében a legújabb fejlesztésű versenymotorral indulhat az IDM-ben.

„Ez az eddigi pályafutásom legkomolyabb lehetősége és csapata, s azt már most kijelenthetem, hogy az idén is kihozom majd magamból a maximumot” – nyilatkozta a H-Moto Team motorosa, akinek szereplésével biztossá vált, hogy jövőre két magyar versenyző indul az IDM-ben. Korábban ugyanis kiderült, hogy a német bajnokság Superstock 600-as kategóriájában Gyutai Adrián áll rajthoz az idén.

Az IDM mezőnye április 29. és május 1. között a Lausitzringen kezdi a szezont, júniusban ugyanott a német túraautó-bajnokság (DTM) versenyhétvégéjén, szeptember közepén pedig a Superbikevilágbajnokság lausitzringi állomásán rendeznek futamot. A nyolc hétvégéből álló idény szeptember 25-én, Hockenheimben zárul.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top