Keresés
Close this search box.
fim awards 2023 liverpool autograph session

A HMA versenyzője, Liszka Roland a 4. helyen zárta a Superenduro-vb németországi fordulóját

Az év első hétvégéjén Németországban folytatódott a Superendurovilágbajnokság, amelyen három versenyző is rajthoz állt a Hungarian Motorsport Academy (HMA) kötelékéből. László Martin és Bán Viktor a 37. Jännerrally-n a legjobb magyar párosként az abszolút 7. helyen fejezték be az osztrák bajnokság szezonnyitó versenyét.

A németországi Riesában folytatódott a 2023/2024-es FIM Superendurovilágbajnokság szezonja, a Prestige kategóriában Szőke Márk és Zsigovits Norbert, a Junior kategóriában pedig Liszka Roland képviselte az Akadémia színeit. Az időmérő edzésen Zsigovits Norbert még részt tudott venni, és csoportjában a 2. lett, de a kvalifikáció közben a jobb középső úján nyílt csonttörést szenvedett, amelyet még aznap meg is műtöttek a riesai kórházban, így a hétvége további részén már nem tudott részt venni.

Szőke Márk a kvalifikáción a 11. helyet szerezte meg, az első futamban pedig ő is megsérült, miután kiugrott a térdkalácsa, ennek ellenére a 12. helyen fejezte be az első futamot. A fordított rajtrácsos második versenynek a 2. helyről vághatott neki, ezt a futamot végül a 11. helyen teljesítette. Az utolsó futamban egy pozíciót javítani tudott addigi legjobb helyezésén, és a 10. lett, a három futam összesítése után pedig a 11. helyen fejezte be a hétvégét.

Liszka Roland a 3. helyet szerezte meg a kvalifikáción, az első futam rajtjánál azonban a 6. pozícióba esett vissza, amin már nem tudott javítani a leintésig. A második, fordított rajtrácsos futamon viszont remek teljesítményt nyújtott, miután a 12. helyről rajtolva szinte az egész mezőnyt sikerült megelőznie, végül dobogós pozícióban, a 2. helyen intette le a kockás zászló ebben a futamban. Az utolsó menetet a 3. helyről kezdhette meg, sokáig az élmezőnnyel is felvette a harcot, ám végül meg kellett elégednie az 5. pozícióval, ami összesítésben ezúttal a 4. helyet jelentette a számára. Remek rajtjainak köszönhetően azonban elnyerte a Holeshot különdíjat, a bajnokságban pedig továbbra is őrzi a harmadik helyezését. Két hét múlva Romániában, Kolozsváron folytatódnak majd a Superendurovb küzdelmei.

Az Osztrák Rally Bajnokság nyitó versenyén László Martin is részt vett, Bán Viktorral az oldalán az igencsak változatos, téli időjárási körülmények közt a minél több tapasztalatszerzés volt a céljuk. A szombati napig bezárólag 12 gyorsasági szakasz várt a versenyzőkre, amit a magyar páros a 10. helyen abszolvált, így a vasárnapi napon elsőként kellett rajtolniuk. Az utolsó napon már technikai gondok is hátráltatták a László Martinék versenyét, késés miatt időbüntetést is kaptak, de ennek ellenére is sikerült az abszolút 7. helyen befejezniük a versenyt, második legjobb külföldi párosként az osztrák versenyzők közül.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top