Keresés
Close this search box.
Fotó: Zsolt Háfra / 220volt H-Moto Team

Csodát tett Bódis a Lausitzringen

Fotó: Zsolt Háfra / 220volt H-Moto Team

A European Junior Cup németországi futamán a H-Moto Team gyorsaságimotorosa, Bódis Richárd az utolsó helyről vágott neki a futamnak, azonban a futam során kiválóan versenyzett, hiszen az ötödik helyen intette le a kockás zászló, így továbbra is versenyben van az összetettben a harmadik helyért.

A 20 éves magyar versenyző csapatának hétfői tájékoztatása szerint Bódisnak azért kellett az utolsó helyről rajtolnia a Lausitzringen, mert az előző hétvégén a versenybírák túl agresszívnak ítélték a stílusát, s ezzel a büntetéssel sújtották.

A fiatal motoros a szabadedzésen a második legjobb köridőt érte el, majd az időmérőn csak egy kört teljesített, tekintettel a rajtbüntetésére.

A váltakozóan esős és napos versenyen aztán a 28. pozícióból induló Bódis már az első kör végén 11. volt, majd tovább javított, s csak kevés hiányzott neki ahhoz, hogy negyedikként intsék le.

Bódis a mostani ötödik helyének köszönhetően csak 16 ponttal van lemaradva a második helyezettől az összetett pontversenyben, s ezt még lesz esélye ledolgozni a szezonból hátra lévő három futamon.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top