Keresés
Close this search box.

Gyutai Adrián: „Felkészültem a nagy csatákra”

Idén a Superstock 600-as kategóriájában remeklő Gyutai Adrián ezen a hétvégén három bajnokságban is harcba indul a pontokért. A Tomracing Motorsport Team 22 éves versenyzője az Alpok Adria Sorozat utolsó fordulójában előrébb lépne az összetettben

Gyutai Adrián: Felkészültem a nagy csatákra
Idén a Superstock 600-as kategóriájában remeklő Gyutai Adrián ezen a hétvégén három bajnokságban is harcba indul a pontokért. A Tomracing Motorsport Team 22 éves versenyzője az Alpok Adria Sorozat utolsó fordulójában előrébb lépne az összetettben – matematikailag még a bajnoki címet is megszerezheti – míg a magyar pontvadászatban az első, addig az IMRC-ben a dobogós helyezését szeretné megtartani. Ehhez pedig mindkét összevont futamon a lehető legtöbb pontot kell megszereznie. Szerencsére a gondos és szakértői kezelések hatására a karja meggyógyult, így nem hátráltatja majd a versenyzésben a Slovakiaringen.

A hazai gyorsasági motorversenyzés egyik legnagyobb tehetsége, Gyutai Adrián – aki 2007 után első magyar motorosként, nemzetközi bajnoki címet nyert tavaly az Alpok-Adria 125 GP-ben – idén már egy kategóriával feljebb, a Superstock 600-ban folytatta szereplését az Alpok Adria Sorozatban, valamint az IMRC és a Magyar Bajnokságban. A 22 éves paksi motoros ebben a géposztályban is szinte berobbant a legjobbak közé, és ezen a hétvégén mindhárom sorozatban megerősítheti a helyét az összetett élmezőnyében. Ráadásul a magyar pontversenyben az élen áll, és az Alpok Adria Sorozatban elért eredményeivel gyakorlatilag már kijutott az októberben rendezendő Európa-bajnokságra. A Tomracing Motorsport Team versenyzője most arra készül, hogy az egész éves remek eredményeihez méltó módon feltegye a koronát idei teljesítményére.
„Nagyon vártam már ezt a hétvégét, hogy ismét motorra ülhessek. Úgy érzem, mindhárom bajnokságban a vártnál jobban szerepelek, éppen ezért az eredményeket tekintve nincs rajtam nyomás. Az a legfontosabb, hogy fejlődjek, hiszen a hatszázasok között bőven van még mit tanulnom. Tudom, hogy állok az összetettekben, éppen ezért beleadok mindent, aztán meglátjuk, miként sikerülnek a versenyek. A motorom nagyon jól működik, a csapatomban remekül érzem magam, és remélem, a kezem sem fog nagyon hátráltatni. Mint kiderült, a lapockám alatt futó idegszálak voltak begyulladva, melyek végighúzódnak a kézfejemig, és ezért okoztak sokszor szinte elviselhetetlen fájdalmat. Szeretném megköszönni Orosz Csillának a profi kezeléseket, melyek sokat segítettek a felépülésemben” – fogalmazott Gyutai Adrián.

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top