Keresés
Close this search box.
Fotó: H-Moto Team

Kovács Bálint: csak a győzelem tarthat versenyben

Fotó: H-Moto Team

A H-Moto Team ifjú tehetsége ezúttal Lausitzringen, az IDM Suzuki Cup sorozatában áll rajthoz, és az idei formája alapján minden esélye megvan arra, hogy eredményes hétvégét zárjon. Kovács Bálint pályafutása első felnőtt magyar bajnoki címét már megszerezte, most az a célja, hogy a nemzetközi mezőnyben is hasonló sikereket érjen el. Ehhez a mostani hétvégén teheti meg a következő, nagyon fontos lépést.

A hétvégén folytatódik Kovács Bálint szezonja a nemzetközi gyorsaságimotoros mezőnyben, ugyanis a H-Moto Team versenyzője ezúttal az IDM Suzuki Cup sorozatában ül motorra, melyben a fiatal motoros teljes szezont teljesít. Bálint remek formában várja a folytatást, ugyanis augusztus közepén, a Hungaroringen nemcsak megnyerte élete első felnőtt magyar bajnoki címét az ezresek között, hanem az elmúlt évek legjobb magyar köridejét is megfutotta a versenyen – 1:50.7-es ideje egészen fantasztikus teljesítmény –, azaz a sok munka beérni látszik.

Az IDM Suzuki Cup sorozatban is jól teljesít Bálint, hiszen összetettben a második helyen várja a folytatást. Ha Lausitzringen képes lesz a hungaroringi formájában versenyezni, nem kizárt, hogy még az idén a második összetettbeli elsőségét is megszerezheti. Az idei szezonban eddig egy futamot megnyert, a többi viadalon a második helyen intették le, ám ezúttal nem elégedne meg a dobogó második fokával, hiszen a lemaradása jelenleg 20 pont a bajnokságot vezető német Maximilian Weihe mögött.

„Lelkiekben kiválóan ráhangolódtam a lausitzringi versenyre, ugyanis augusztus 11-e óta felnőtt magyar bajnoknak mondhatom magam, miután nemcsak győztem a Hungaroringen, hanem életem legjobb köridejét is megfutottam. Fantasztikus érzés ezzel a tudattal kiutazni Németországba, ahol akár ugyanezt az eredményt megismételhetem a Suzuki Cup sorozatban is. Lausitzringen már motoroztam, hiszen 2016-ban az ADAC Junior Cup mezőnyével versenyeztem már itt. A szabadedzéseken az lesz a feladatom elsősorban, hogy ráérezzek arra, miként kell ezen a pályán ezres motorral menni. Mindenképpen szeretném a bajnoki esélyeimet életben tartani, azaz ezúttal nem elégedhetek meg azzal, hogy felállok a dobogóra, hanem muszáj mindkét futamot megnyernem. Rajtam nem múlik majd semmi, az első pillanattól kezdve a maximumot nyújtom majd”– mondta Kovács Bálint.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top