Keresés
Close this search box.
Fotó: H-Moto Team

Kovács Bálint futamgyőzelemmel őrizte meg első helyét összetettben

Fotó: H-Moto Team

A H-Moto Team két ifjú tehetsége a csehországi Mostban folytatta szereplését az IDM idei bajnoki szezonjában. Kovács Bálint a Suzuki Cup sorozatában egy nullázást követően 18 ezreddel megnyerte a második futamot, míg csapattársa, Kakuszi Ádám a Supersport 300 kategóriában éppen csak lemaradt a pontszerzők mögött.

A múlt hétvégén a csehországi Mostban folytatódott az IDM bajnoki sorozata, amelyben ezúttal ismét két versenyzővel állt a rajtrácsra a H-Moto Team. Kovács Bálint 2019-ben már a második teljes szezonját teljesíti az erős nemzetközi mezőnyben: a 17 éves motoros ezúttal sem vallott szégyent, – a Most előtti három futamot megnyerte –, és ezúttal is megszerezte a pole pozíciót a Suzuki Cup kategóriában. Azonban a szombati versenyen az esős körülmények között a negyedik körben kicsúszott, így ezúttal nem szerzett pontot, míg a futamot éppen a legnagyobb riválisa húzta be. Vasárnap aztán kiküszöbölte a csorbát Bálint, és a csapat szerelőinek bravúrja után – 17 óra alatt adtak alá egy versenyképes Suzukit – ő sem akart mögöttük elmaradni, és hatalmas csatában, 18 ezreddel ugyan, de legyőzte nagy riválisát, így két versenyhétvégével a szezon vége előtt 11 ponttal vezet összetettben.

„A hétvégen a csehországi Mostban folytattam idei szereplésemet a Suzuki Cupban, ami nyugodtan kijelenthető, felemásra sikeredett. A szombati napot abszolút meghatározta az időjárás, hiszen végig esőben kellett a pályán teljesíteni, és annak ellenére, hogy már nem ez az első évem ezres motorral, ilyen körülmények között még nem szereztem elég tapasztalatot. Talán ennek is tudható be, hogy az edzésen és a versenyen is buktam, utóbb elég nagyot, így köszönettel tartozom a szerelőimnek, hogy egyáltalán vasárnap rajthoz tudtam állni. A második futam aztán igazi ütközet volt, hiszen a verseny közepéig láttam, hogy nem tudok előnyt kiépíteni ezért taktikát váltottam, előre engedtem a riválisomat, ám innentől kezdve én tapadtam rá. Két körrel a vége előtt úgy gondoltam, képes leszek elmenni mellette és simán megnyerni a futamot, ám nem tudtam leszakítani, sőt az utolsóelőtti kanyarban megelőzött. Ám a célegyenesre fordulva nekem jött ki jobban a kigyorsítás, és szélárnyékból kibújva ezredekkel ugyan, de sikerült nyernem. Az összetett miatt létfontosságú győzelmet arattam” – mondta Kovács Bálint.

Csapattársa, a legutóbbi magyar bajnoki futamon dobogóra álló Kakuszi Ádám szintén rajthoz állt Mostban, a Supersport 300 kategóriában. A 16 éves motoros ugyan mindent megpróbált a jó szereplés érdekében, ám ezúttal – a lausitzringi idénynyitóval ellentétben – nem sikerült pontot szereznie, hiszen szombaton a 16., míg vasárnap a 18. helyen intették le.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top