Keresés
Close this search box.
Fotó: H-Moto Team

Kovács Bálint: „Remek felkészülés lesz az őszi EWC versenyekre”

Fotó: H-Moto Team

A H-Moto Team ifjú versenyzője a koronavírusjárvány csökkenését követően első magyar motorosként már ezen a hétvégén, nemzetközi versenyen bizonyíthat. A NEW2Project csapat pilótájaként ott lesz a cseh bajnokság brnói futamain, ahol egy Yamaha R1 nyergében száguld majd a legendás aszfaltcsíkon. Bálint esélyeit növeli, hogy múlt hétvégén már tesztelhetett a cseh pályán.

Teljesen máshogy tervezte a 2020-as évét a H-Moto Team, ám a koronavírus okozta világjárvány miatt át kellett gondolnia a csapatnak a teljes idei évét. A csapat élversenyzője, Kovács Bálint – aki tavaly megnyerte az IDM bajnoki szezonjának Suzuki Cup sorozatát, másrészt a cseh Exteria KSPCS Racing Team by Empora tagjaként bemutatkozhatott az Endurance-világbajnokság sepangi futamán – februárban már egy héten át tesztelt Spanyolországban a New2Project csapattal. Már akkor kiderült, hogy a 18 éves magyar motoros teljesítményével elégedett cseh csapat vezetői nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy Bálint az Endurance-vb mellett egy másik nemzetközi sorozatban náluk versenyezzen.

Az akkori megállapodás valóra váltása a koronavírus miatt idáig váratott magára, ám a járvány visszaszorulását követően beinduló sportélet meghozta a várt együttműködést. Bálint a csapat színeiben először tesztelt Brno-ban, ahol a múlt szombaton edzhetett az R1-essel. Az éles bevetésre sem kell várni már sokáig, hiszen a hazai versenyzők közül elsőként a H-Moto tehetsége áll majd rajthoz egy rangos külföldi viadalon. Bálint ugyanis ott lesz a hétvégén újrainduló cseh bajnokság 1000-es mezőnyében. A duplafutamos hétvége remek alkalom lesz arra, hogy a fiatal versenyző komoly mezőnyben, versenykörülmények között folytathassa a felkészülését az augusztus végén, Le Mans-ban rendezendő 24 órás EWCfutamra.

„Ahogy arról már februárban megegyezett a menedzsmentem a New2Project csapatával a közös munkáról, most végre valóság is válik mindebből. A csapat szólt, hogy június első hétvégéjén újraindul a cseh bajnokság, és szeretnék, ha én ülnék az R1-esük nyergében. Nagyon örültem a lehetőségnek, és mivel még sosem motoroztam a brnói pályán, így egy tesztet is beiktattunk a felkészülésbe. Egyrészt sikerült a februári élményeket azonnal felidéznem az R1-essel, ráadásul a pálya megismerése mellett találtunk egy olyan alapbeállítást, amire bátran építkezhetünk a versenyen is. A cseh bajnoki mezőny igencsak erős, és az információink szerint több külföldi topmotoros is jelezte a részvételét. Nagyon várom már a hétvégét, hiszen a versenyek hangulata kifejezetten hiányzott, és abban bízom, a mostani viadal tényleg meghozza számunkra a várva várt fordulópontot. A fő célunk ebben az évben nem változott, az EWC idei futamain állok majd rajthoz, ami augusztus végén Le Mans-ban folytatódik” – jelentette ki Kovács Bálint.

További jó hír a H-Moto Team tehetségével kapcsolatban, hogy a vb-szereplés mellett a New2Project színeiben innentől kezdve havonta egy alkalommal vagy versenyeznek valamelyik európai sorozatban, vagy közös teszteken vesznek részt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top