Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Gyutai Adrián)

Szülővárosa sietett Gyutai Adrián segítségére

Fotó: Facebook (Gyutai Adrián)

Folytathatja idei szezonját Gyutai Adrián motorversenyző szülővárosának, Paks Város Önkormányzata támogatásának köszönhetően. A sportoló karrierje még júniusban került veszélybe anyagi problémák miatt.

A Korda Racing 25 éves motorosa menedzsmentjének pénteki közleménye szerint a versenyző már a jövő héten újra rajthoz állhat, mégpedig az Alpok-Adria elnevezésű nemzetközi sorozat idei utolsó fordulóján, a Slovakiaringen, de ahogy a közlemény fogalmaz, „szezonja ezzel még nem ér véget.”

Gyutai tavaly és az idén is az olasz bajnokságban indult, ám a májusi, Vallelungában rendezett futamon több alkalommal is nagyot bukott, mindkét motorja összetört, s az okozott kár kifizetéséig fel kellett függesztenie a további szereplését.

A versenyző aztán augusztus elején nemzetközi versenyt nyert a Hungaroringen a H-Moto Teamtől kölcsönbe kapott Yamahával, amelynek továbbfejlesztett, erősebb verziójával a következő hétvégén a Slovakiaringen áll rajthoz.

„Adrián a legtehetségesebb magyar motoros, meggyőződésünk, hogy a jövő egyik nagy bajnoka, és büszkék vagyunk, hogy városunk jó hírét kelti” – idézte a közlemény Süli Jánost, Paks polgármesterét.

Gyutai – aki tavaly a világbajnokság Moto3-as kategóriájában is bemutatkozott Misanóban – azt mondta, szülővárosa már „szinte erején felül” segíti a pályafutását.

„Egyelőre kizárólag a következő versenyre koncentrálok, tudom, hogy nagyon nehéz dolgom lesz, de a legjobb tudásom szerint megteszek mindent a jó eredmény elérése érdekében” – mondta a motoros, utalva arra, hogy menedzsmentje közlése szerint nem a jövő hétvégi lesz számára az év utolsó versenye az idén.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top