Fotók: Sinisa Psenicnik

Várkonyi Szabolcs: Erős mezőny lesz, lesz kivel versenyezni!

Fotók: Sinisa Psenicnik

Talán ez a verseny fogja megmutatni, mennyire szoktuk meg az autót! Október első hétvégéjén Balog Zoli navigálásával egy Peugeot 208 R2 versenyautó pilótájaként veszel részt a 42. Croati Rally-n.

Tizenkét gyors, 191 versenykilométer vár rátok. Pénteken négy, szombaton pedig nyolc szakaszt kell teljesítenetek.

Abszolút negyedik hellyel és a 2WD-s győzelemmel zártad a 41. INA DELTA RALLY versenyt. Ez mekkora plusz motiváció számodra erre a versenyre?
– Talán ez a verseny fogja megmutatni, mennyire szoktuk meg az autót, mondhatni, erős mezőny lesz, lesz kivel versenyezni.

A pályabejárásokon szoktatok-e használni kamerát?
– Régebben használtam, de lusta voltam visszanézni, nem is adja igazán vissza szerintem, így már nem használok.

Pénteken az utolsó gyors erősen estébe fog hajlani, és hűvös is lesz. Délután 19:12-körül várható pénteken az utolsó előtti szervizetek, amit két gyors követ majd. Egy féle gumival kell megtenni kb. 28 kilométert versenyben plusz az etapok.
Ez rutin feladat lesz, vagy oda kell figyelni majd a kellő tapadásra?.
– Ha az időjárás nem trükközik, akkor ez nem jelenthet gondot, de valószínűleg viszünk 2 tartalék gumit, hogy jobban tudjunk gazdálkodni.

Szombaton két szervizre jut nyolc gyors, 132 kilométer versenytávval. Miként is tudtok majd gyorsan is menni ilyen szerviz lehetőségekkel?
– Hibázni nem szabad, az biztos, be kell osztani a gumikat is, tehát nem szabad ész nélkül rohanni, mert később visszaüthet.

Kategóriádban mennyi autó várható, és szeretnéd-e megismételni a 41. INA DELTA RALLY eredményét?
– 8-10 autó lesz 3 országból, köztük egy 2WD 2x-es ERC bajnokkal, úgyhogy ha beférnénk az első 3-ba, már igazán elégedettek lennénk, de ezért még sokat kell tennünk a héten!

Támogatók: HETECH TREND KFT, SUN&FUN HOLIDAYS, TRUCK PARTS KFT. AIRVENT ZRT. DROIDX KFT. VILLUMEN KFT. VPT GROUP, HONDA ÉLES, CARWAX, DI-FER KFT, ATRA KFT.

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top